--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул презентував Стратегію розвитку Дніпропетровщини на саміті в Лондоні

10:24, 19 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул презентував Стратегію розвитку Дніпропетровщини на саміті в ЛондоніГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у 7-му щорічному українському інвестиційному саміті у Лондоні, який проходив у Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії з 16 по 18 травня 2011 року.  

У саміті також взяли участь голова парламентської групи по Україні парламенту Великобританії Джон Віттінгдейл, посол України у Великобританії Володимир Хандогій, президент інституту Адама Сміта Мадсен Пірі, заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко, перший заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, голова Фонду держмайна України Олександр Рябченко, голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр, голова Комісії з цінних паперів та фондового ринку України Дмитро Тевелєв, керуючий партнер компанії «Ернст енд Янг» Олексій Кредисов, партнер компанії «Ернст енд Янг» Майкл Лінч-Белл, голова правління корпоративного та інвестиційного банку Credit Agricole Жак Муньє, представники міжнародних інвестиційних кіл, експерти.
    
Олександр Вілкул виступив з презентацією «Створення нового контексту української регіональної економіки: впровадження принципів проектного управління в систему роботи органів регіональної влади».

Губернатор представив економічний та інвестиційний потенціал Дніпропетровської області перед інвесторами та представниками провідних бізнес-кіл Великобританії, Франції, Польщі та Нідерландів. Олександр Вілкул підкреслив, що Дніпропетровщина відкрита для інвесторів, а інвестиційний клімат області сприятливий для залучення іноземного капіталу. «Сьогодні інвестор, прийшовши на Дніпропетровщину, отримує від регіональної влади прозорість та прогнозованість. Інвестор приходить до влади, у якої є зрозуміле стратегічне бачення і яка готова надати йому можливість ефективно використовувати інфраструктурну, ресурсну та соціальну регіональну базу. А це головні умови для успішної реалізації будь-якого інвестиційного проекту», – наголосив Олександр Вілкул.
   
Губернатор окреслив основні принципи ефективного управління областю: «Я поставив завдання місцевій владі – перейти в управлінні регіоном від культури процесу до культури результату, адже це те, чого від нас чекає і українське суспільство, і бізнес. Як вітчизняний, так і іноземний». А культурою результату, переконаний Олександр Вілкул, є запровадження проектного управління регіоном.
   
За словами губернатора, під час підготовки Стратегії обласна влада разом з провідними світовими консалтинговими компаніями провела детальний аналіз регіональної економіки. Економіка Дніпропетровщини, як і економіка України в цілому, залежить від гірничо-металургійного комплексу та світового попиту на сталь. Якщо попит на світовому ринку росте, зростає і регіональна економіка. Якщо попит спадає, починається економічний спад, який негативно впливає як на соціально-економічний розвиток регіону, так і на добробут громадян.
   
«Тому обласна влада поставила перед собою завдання: з одного боку підтримувати розвиток і модернізацію базових галузей економіки (металургія, точне машинобудування, в т.ч. космічні технології, хімічна промисловість, енергетика), а з іншого – провести диверсифікацію регіональної економіки за рахунок розвитку тих галузей, в яких у Дніпропетровщини є традиційно великий досвід, незадіяні ресурси та внутрішні передумови до зростання», – відзначив Олександр Вілкул. У результаті досліджень та експертних оцінок такими кластерами розвитку були визначені будівництво та сільське господарство.
   
На погляд Олександра Вілкула, нові принципи управління органів регіональної влади повинні грунтуватися на ринкових механізмах, на соціальних технологіях – принципах партнерства влади, бізнесу та громадянського суспільства, а також на проектному управлінні регіоном в рамках реалізації чіткої стратегії.
   
«Якщо регіональна влада і бізнес говорять однією мовою, то ми зможемо допомогти бізнесу більш ефективно використовувати ринкові механізми в реалізації інвестиційних проектів. І, таким чином, досягти вагомого результату», – наголосив Олександр Вілкул.
   
Окремо губернатор зупинився на внутрішніх проектах з реформування принципів управління регіональної влади. Проекти «Відкрита влада» і регіональна мережа 35-ти дозвільних центрів у всіх містах і районах області засновані на використанні сучасних інформаційних технологій і безпосередньо є елементом проектного управління регіоном. Крім того, дані проекти є регіональними складовими національних проектів. «Вони покликані підтримати темп змін, що проводяться в країні на національному рівні. Адже ніякі національні проекти не запрацюють без підтримуючих проектів на регіональному рівні», – підкреслив Олександр Вілкул.
   
Голова облдержадміністрації наголосив, що в результаті впровадження проектного управління в менеджмент регіональної влади Дніпропетровщина підвищує свою привабливість для інвестора. «Інвестор бачить, що в області стабільна політична й економічна ситуація, а менеджери регіональної влади мають проектне мислення і говорять з бізнесом однією мовою», – сказав Олександр Вілкул.
   
Учасники саміту відзначили, що презентовані губернатором інвестпроекти відповідають високим міжнародним стандартам менеджементу.
   
У рамках інвестиційного саміту голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії Володимиром Хандогієм.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0