--.-° --% 0мм

Керівники найбільших банків, представлених на Дніпропетровщині, обговорили план розвитку області

11:41, 16 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Керівники найбільших банків, представлених на Дніпропетровщині, обговорили план розвитку областіВони висловили готовність підтримувати розвиток будівництва, кредитування сільського господарства, малого та середнього бізнесу.  

У обговоренні концепції стратегічного плану розвитку області взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний, перший заступник голови обласної ради – начальник управління з питань соціально-економічного розвитку регіону та інвестиційної політики Андрій Муксімов, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Осіюк, начальник управління Національного банку України в Дніпропетровській області Сергій Згонік, члени асоціації «Дніпровський банківський союз», керівники найбільших банків, розташованих на території області, зокрема, «Актабанк», «Акцент-банк», «Банк восток», «Банк кредит дніпро», «Банк форум», «КБ «Приватбанк», «ВТБ банк», «ЄКБ», «КБ «Земельний капітал», «Креді агріколь банк», «АКБ «Новий», «Промінвестбанк», «Класикбанк», «Радабанк», «АКБ «Конкорд», «Експрес-банк», «Ощадбанк», «Південний», «Райффайзен банк аваль», «Сигмабанк», «Укрексімбанк», «Укрсиббанк», «Укрсоцбанк».
 
«Губернатор Олександр Вілкул спрямовує роботу обласної влади на встановлення партнерських відносин з банками для ефективної реалізації концепції стратегічного плану розвитку області. Тому кожна пропозиція керівників банківських установ буде врахована при її реалізації», - наголосив В’ячеслав Задорожний.

Під час зустрічі начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Осіюк презентувала банкірам концепцію стратегічного розвитку області. Вона зазначила, що головна мета Концепції – покращення якості життя населення Дніпропетровщина та сталий розвиток економіки області. Зокрема, до 2015 року в рамках Концепції передбачається зростання рівня заробітної плати з 2,369 тис грн до 6,064 тис грн. Також планується розпочати масштабну програму «Будівництво доступного житла».

Як зазначив Андрій Муксімов, при створенні Концепції був детально проаналізований сектор фінансових послуг області. «Область володіє потужними фінансовим потенціалом банківського сектору, який здатен надавати реальну підтримку для розвитку обраних кластерів сільського господарства та будівництва», - додав він.  

«В області є ряд банків, які фінансують підприємства сільського господарства та будівництва. Впевнений, підтримка обласною владою розвитку саме цих кластерів дозволить в подальшому встановити найбільш вигідні умови співпраці як для підприємств обраних кластерів розвитку, так і для самих банків. Таким чином банки зможуть брати участь у реалізації, зокрема, інфраструктурних проектів чи у будівництві доступного житла», - сказав Сергій Згонік.

Під час обговорення керівники банків наголосили на важливості підтримки обласною владою проектів будівництва та сільського господарства та  перспективність участі фінансово-банківських інституцій в розвитку цих кластерів. А це свідчить про перспективність та важливість цих проектів для розвитку області.

Розвиток кластерів дасть поштовх до збільшення обороту фінансових ресурсів в області, що вплине на підвищення якості життя в регіоні.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых