--.-° --% 0мм

2010 року в області було відремонтовано 1120 навчально-виховних закладів

10:07, 16 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

2010 року в області було відремонтовано 1120 навчально-виховних закладівЗаступник голови облдержадміністрації Марія Пустова заявила, що торік у рамках підготовки до навчального року та опалювального сезону 2010-2011 років було проведено ремонтно-будівельні роботи в 1120 навчально-виховних закладах області. Про це вона повідомила під час засідання колегії головного управління освіти і науки облдержадміністрації.  

Також у колегії взяли участь начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Галина Мегега, голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Галина Бєлікова, керівники управлінь та відділів освіти районів та міст області.

На колегії були розглянуті питання про виконання Угоди між головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації та Дніпропетровським обкомом профспілки працівників освіти і науки України за 2010 рік, а також про підсумки роботи закладів освіти області в осінньо-зимовий період, організацію ремонтно-будівельних робіт у закладах освіти в 2010 році та підготовку до опалювального сезону 2010-2011 років.

Відкриваючи колегію, Марія Пустова зазначила, що спільна робота облдержадміністрації, головного управління освіти і науки, галузевого обласного комітету профспілки, місцевих органів виконавчої влади, депутатського корпусу, керівників установ і закладів освіти спрямована на проведення системних та комплексних реформ, спрямованих на досягнення європейських стандартів в освітній сфері. Зокрема, за її словами, питання виплати заробітної плати освітян та виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» перебувають на постійному контролі губернатора області Олександра Вілкула.

У 2010 році на проведення ремонтно-профілактичних та будівельних робіт в закладах освіти області та на їх підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2010/2011 року було забезпечено 118,2 млн грн, у тому числі з обласного бюджету – 42,5 млн грн, місцевих - 43,7 млн грн, державного - 20,9 млн грн, з інших джерел – 11 млн грн.

У результаті проведених робіт відремонтовано 19,6 тис метрів мереж теплопостачання, 9,1 тис метрів мереж водопостачання, 6,3 тис метрів мереж водовідведення, 108,1 тис. кв. метрів покрівлі, облаштовано 17 пандусів та 18 внутрішніх санвузлів в школах, які їх не мали.

На виконання заходів з енергозбереження проведено ремонти 530 автономних котелень із 915 (57,9 %). Збудовано 13 автономних сучасних міні-котелень, переведено з твердого палива на природний газ або електрику 7 котелень.

На 1 січня 2011року забезпеченість закладів освіти міст і районів області приладами обліку енергоносіїв становить: лічильниками газу - 99%, тепла – 73%, гарячої води - 54 %, холодної води - 97%, електроенергії – 99,8%.

Підводячи підсумки колегії, Марія Пустова зазначила, що в районах і містах області впродовж звітного періоду було приведено в належний технічний стан будівлі навчальних закладів, а котельні господарства – у готовність до опалювального сезону. Загалом ремонтно-будівельні роботи були проведені у 1120 навчально-виховних закладах області.

«Проведена робота дозволила вчасно підготувати заклади освіти області до 2010/2011 навчального року та вчасно розпочати минулий опалювальний сезон», - підсумувала вона, додавши, що вже сьогодні за дорученням губернатора області Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочалися заходи щодо підготовки до наступного опалювального сезону, в тому числі і освітніх закладів області.

ДОВІДКА

Також проведено роботи з дооснащення коректорами вузлів обліку газу автономних котелень закладів освіти. За активної підтримки облдержадміністрації, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в містах Дніпропетровськ, Синельникове, Орджонікідзе, Жовті Води, Нікополь, а також Криворізькому, Криничанському, Межівському, Петриківському, Петропавлівському та Солонянському районах успішно реалізовано програму з дооснащення вузлів обліку газу коректорами.

Крім того, у Криничанському, Павлоградському, Солонянському, Томаківському районах та місті Синельникове повністю вирішена проблема опалення закладів освіти автономними котельнями, що значно покращує стан їх життєзабезпечення.

На початок опалювального сезону (15 жовтня 2010 року) основні обсяги робіт з підготовки котельного господарства установ і закладів освіти практично були виконані. На початок навчального року усі загальноосвітні школи, інтернатні установи були прийняті комісіями, створеними при місцевих органах виконавчої влади і одержали дозвіл своєчасно розпочати навчальний рік. Опалювальний період в навчально-виховних закладах області проведено без значних аварійних ситуацій.

Для організації і контролю за станом підготовки закладів освіти до роботи у новому навчальному році і осінньо-зимовий період наказом головного управління освіти і науки створено штаб на засіданнях якого, згідно з графіком, будуть заслухані особисто всі керівники місцевих органів управління освіти, закладів освіти обласного підпорядкування. Особисто на начальників управлінь і відділів освіти покладається відповідальність за своєчасну та якісну підготовку до наступного опалювального сезону 2011-2012 року.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0