--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина долучилася до Всеукраїнської естафети «Нові горизонти української школи»

15:41, 11 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина долучилася до Всеукраїнської естафети «Нові горизонти української школи»За наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в Україні проводиться Всеукраїнська естафета педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи». Захід проводиться з метою впровадження у практичну діяльність інноваційних форм роботи, спрямованих на розвиток загальної середньої та дошкільної освіти.  

В рамках Естафети делегація освітян Дніпропетровської області у складі керівників головного управління освіти і науки облдержадміністрації, Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відділів освіти райдержадміністрацій, директорів інтернатних та професійно-технічних закладів 26-28 квітня 2011 року відвідала Тернопільську область.

Делегати зустрілися з керівництвом управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації і ознайомилась із перспективами розвитку освіти Тернопільщини, формами і методами діяльності у пошуку нових педагогічних та управлінських технологій, в оновленні змісту освіти, формуванні творчого потенціалу педагогічних і викладацьких кадрів.

Освітяни Дніпропетровщини також взяли участь у проведенні «круглого столу» «Нові горизонти української школи», що пройшов на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

За результати зустрічей були досягнуті домовленості щодо вивчення досвіду роботи освітянської галузі Дніпропетровської області делегацією керівників навчальних закладів Тернопільщини.

Заступник начальника головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Овчаренко підкреслила: «На Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула запроваджений проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Він передбачає не тільки забезпечення рівного доступу до якісних освітніх послуг всіх учасників навчально-виховного процесу, а й створення в області єдиного ланцюжка освіти «дошкільний навчальний заклад – середня загальноосвітня школа – вищий навчальний заклад – перше робоче місце – післядипломна освіта та підвищення кваліфікаційного рівня», тобто можливість продовжувати освіту впродовж всього життя».

18-20 травня 2011 року в рамках проведення естафети педагогічних інновацій Дніпропетровщину має відвідати делегація освітян Чернівецької області.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых