--.-° --% 0мм

Ціни на основні сільськогосподарські продукти на міських ринках Дніпропетровської області

14:00, 11 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ціни на основні сільськогосподарські продукти на міських ринках Дніпропетровської областіЦінова ситуація, що склалася на ринках Дніпропетровської області у квітні, порівняно з березнем поточного року характеризується підвищенням цін на продукти рослинництва та зниженням цін на продукти тваринництва. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Дніпропетровській області.  

За інформацією Головного управління, подорожчали яблука (на третину), борошно (на 7,5%), крупи (на 4,5%), овочі та олія (на 3%). Натомість подешевшали яйця (на 11,7%), сало (на 7,8%) та молочні продукти (на 2,3%).
Порівняно з квітнем 2010 року відбулося підвищення цін у цілому на 9,8%, у тому числі на продукти рослинництва — на третину. Вартість продуктів тваринництва зменшилася на 2,2%.

На обстежуваних ринках області найдешевші капусту ранню, цибулю ріпчасту, яловичину та сало можна було придбати у Дніпропетровську; бобові, картоплю, огірки свіжі та солоні, помідори свіжі та солоні, олію, свинину, курей, молоко, масло вершкове, сир (творог), сметану, яйця та рибу — у Кривому Розі; капусту пізню, моркву, часник, телятину, гусей та мед — у Павлограді.
Серед суміжних обласних центрів найнижча ціна на картоплю була зареєстрована у Кіровограді (6 грн за кг), найвища — у Луганську (8,25 грн), на молоко — у м.Кіровограді (6,50 грн за л) та Дніпропетровську (8,60 грн), на свинину — у Кіровограді (41 грн за кг) та Донецьку (50,42 грн), відповідно.

На ринках Дніпропетровська дешевшими, ніж на ринках міст Кіровограда, Харкова, Донецька, Запоріжжя та Луганська, були капуста пізня, цибуля ріпчаста та буряки.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых