--.-° --% 0мм

О.Вілкул привітав з Днем Перемоги ветеранів, які лікуються в госпіталі для інвалідів війни

10:55, 10 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул привітав з Днем Перемоги ветеранів, які лікуються в госпіталі для інвалідів війниГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав з Днем Перемоги ветеранів, які наразі лікуються в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Губернатор подарував лікувальному закладові два нових сучасних телевізори, вручив фронтовикам подарунки до свята та скуштував з ними фронтової каші.  

«Турбота про ветеранів – це наш синівський обов'язок», - сказав Олександр Вілкул, звертаючись до ветеранів.

Губернатор зазначив, що Дніпропетровщина першою в Україні виступила з ініціативою щодо забезпечення ветеранів за рахунок коштів обласного бюджету мобільним зв'язком, а також щодо надання сертифікатів на забезпечення безкоштовними медикаментами та оздоровленням в санаторіях області. У рамках соціальної підтримки ветеранів в області в повному обсязі виплачена щорічна разова державна допомога.

Також для надання медичної допомоги ветеранам війни в лікувально-профілактичних установах області розгорнуто 1231 ліжко, а також 533 ліжка в спеціалізованих госпіталях і в госпітальних відділеннях.

«Це дає можливість за рік надати стаціонарне лікування більш як 27-ми тисячам ветеранам Великої Вітчизняної війни і категоріям громадян, прирівняних до них», - наголосив Олександр Вілкул.

Він відзначив, що значний обсяг допомоги ветеранам надає обласний госпіталь інвалідів війни. Щорічно в його стаціонарних відділеннях проходять лікування понад 4,5 тисяч ветеранів. «Цей лікувальний заклад - гордість обласної влади. Той, хто побував у його стінах, знає, які чудові умови створені тут для лікування», - сказав губернатор. В зазначеному лікувальному закладі, за словами губернатора, ветерани можуть пройти обстеження та лікування на сучасному обладнанні, вони повністю забезпечені гарним харчуванням і якісними медикаментами.

Також Олександр Вілкул зазначив, що обласна влада надає ветеранам безкоштовні путівки в кращі санаторії області. Щорічно ними забезпечуються понад 10,5 тис. ветеранів.

ДОВІДКА
Обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни був відкритий 1 січня 1946 року в 4-поверховому приміщенні Будинку Спілок (проспект К.Маркса, 129) на 500 ліжок.

З 17 червня 1949 року по червень 1959 року госпіталь розташовувався за адресою: вул. Залізнична, 5 (200 ліжок).

У червні 1959 року госпіталь було розформовано. Здійснення медичного обслуговування інвалідів Великої Вітчизняної війни було покладено на обласну лікарню ім. Мечникова. З 1966 року по 1967 рік було збудовано типову будівлю для стаціонарного лікування інвалідів Великої Вітчизняної війни.

До травня 1967 року госпіталь входив до складу обласної лікарні, а з березня 1968 року був виділений в самостійний лікувальний заклад обласного підпорядкування на 200 ліжок.

У 1996 році на базі госпіталю було відкрито фізіотерапевтичне відділення, що дало можливість охопити фізіотерапевтичним лікуванням усіх хворих госпіталю.
На сьогодні в госпіталі функціонують наступні відділення:
два терапевтичних відділення по 60 ліжок;
неврологічне відділення на 40 ліжок;
хірургічне відділення на 50 ліжок;
фізіотерапевтичне відділення;
лікувально-діагностичне відділення, до складу якого входять кабінети:
офтальмолога; ЛОР; уролога; функціональної діагностики; стоматолога; травматолога; дерматолога; психіатра; сонолога; рефлексотерапевта; невропатолога; хірурга.

Щороку в госпіталі проходять лікування понад 4,5 тис ветеранів війни.
Станом на 15.04.2011 р. стаціонарне лікування отримали 1058 осіб.
В хірургічному відділенні за 2010 рік було виконано 356 операцій.
Виїзними бригадами лікарів-спеціалістів госпіталю за 2010 рік було здійснено 16 виїздів в райони області, де обстежено  1154 ветерани війни; проведено 429 ультразвукових дослідження. Цьогоріч здійснено 24 виїзди в райони області, обстежено 701 ветеран війни, проведено 158 ультразвукових досліджень.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0