--.-° --% 0мм

У Інгулецькому районі Кривого Рогу першими в Україні розпочали святкування Дня Перемоги

09:30, 10 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Інгулецькому районі Кривого Рогу першими в Україні розпочали святкування Дня ПеремогиВже 39 років у Інгулецькому районі Кривого Рогу святкування Дня Перемоги розпочинають першими в Україні – на світанку 9 травня.

Урочистий районний мітинг розпочався о 4 годині ранку – в цей час урочистою ходою колонна трудових колективів Кривого Рогу, ветеранів війни та праці розпочала рух вулицями району до пам’ятника загиблим воїнам у парку Південного ГОКу. Тут, на головній площі району, відбувся урочистий мітинг «Вклонімося великим тим рокам».

«Ми пишаємося тим, що в Кривому Розі є славна традиція святкування Великої Перемоги на світанку. Можна з упевненістю сказати, що тут - в Кривому Розі в Інгулецькому районі на славній Дніпропетровщині - щорічно починають святкувати Велику Перемогу першими в країні», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, який узяв участь в урочистостях. Він привітав із Днем Перемоги жителів Криворіжжя. Зокрема, губернатор наголосив, що День Перемоги ріднить і об'єднує не лише українців і народи колишнього СРСР:

«Цей Великий День об'єднує всі народи Європи, всі народи нашої планети. Ми вдячні ветеранам за те, що кожен день вони передають нам свою невичерпну енергію братерства і солідарності, людяності і взаємодопомоги, любові до рідної землі і рідного народу. Це ті якості і той приклад для наслідування, який сьогодні допомагає нам разом з нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем будувати нову країну і нову Дніпропетровщину».

Олександр Вілкул також підкреслив, що у рамках передсвяткових заходів у всіх куточках нашої області проведено суботники по благоустрою всіх пам'ятників і братських могил воїнів-визволителів.

«До свята Перемоги в області впорядковано 1053 пам'ятника і 202 меморіальні комплекси. Але пам'ять про воїна-захисника і воїна-визволителя буде жити вічно не тільки в бронзі та граніті, а перш за все в наших серцях і серцях прийдешніх поколінь - наших дітей, онуків і правнуків», - наголосив губернатор.

Довідка:

У Кривому розі живе близько 25 тисяч ветеранів Великої вітчизняної війни. З них 1 400 – безпосередні учасники фронтових дій. У рамках соціальної підтримки ветеранів на сьогодні в повному обсязі виплачена щорічна разова державна допомога. Наша область першою в Україні виступила з ініціативою щодо забезпечення ветеранів за рахунок коштів обласного бюджету мобільним зв'язком, виплатою щомісячної стипендії громадянам, яким виповнилося 100 і більше років, з надання сертифікатів на забезпечення ветеранів безкоштовними медикаментами та оздоровлення в санаторіях області.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых