--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул увів в експлуатацію газопровід в селі Чорноглазівка Юр’ївського району

13:10, 6 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул увів в експлуатацію газопровід в селі Чорноглазівка Юр’ївського районуГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул увів в експлуатацію газопровід в селі Чорноглазівка Юр’ївського району.

«За дванадцять місяців нашої роботи в області проведено понад 100 км газопроводів, газифіковано 21 населений пункт, в якому проживає майже 10,5 тисяч осіб», - сказав Олександр Вілкул. Цьогоріч, за словами губернатора, за кошти обласного бюджету буде газифіковано село Златоустівка Криворізького району, а також підведено газ до школи села Миколаївка Петропавлівського району.

Губернатор підкреслив, що розвиток села є пріоритетом діяльності обласної влади. Саме тому обласна влада не тільки газифікує села, відроджує їх інфраструктуру (школи, дитячі садочки, котельні, водопроводи), але й робить все необхідне для його економічного розвитку.

Зокрема, підкреслив губернатор, 27 квітня було затверджено Стратегію підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. «І в цій стратегії сільському господарству поряд із будівництвом відведена провідна роль», - зазначив Олександр Вілкул, додавши, що разом із підтримкою базових галузей регіональної економіки такий підхід стане потужним поштовхом до соціально-економічного розвитку як сільських територій регіону, так і Дніпропетровщини в цілому.

«Незабаром в області буде діяти масштабна програма підготовки кадрів для сільського господарства», - зазначив губернатор. Зокрема, за його словами, підтримку обласної влади отримає сільська молодь, яка бажає отримати аграрну освіту і працювати в сільськогосподарському виробництві.

«Таким юнакам і дівчатам ми забезпечимо не тільки навчання в Дніпропетровській агроакадемії, але й проходження стажування в провідних аграрних компаніях України і світу», - сказав Олександр Вілкул. Це дасть можливість молодим спеціалістам-аграріям пройти практику на найсучаснішій сільськогосподарській техніці, вивчити сучасні аграрні технології в рослинництві і тваринництві, а також отримати достойно оплачуване робоче місце.

«Така молодь – це майбутнє Дніпропетровщини та України і для нього ми створюємо сучасну інфраструктуру на селі», - підсумував губернатор.

ДОВІДКА
      
Проект газифікації села Чорноглазівки Юр’ївського району передбачає повну газифікацію населеного пункту, а це 92 житлових будинки з населенням 221 житель. Загальна протяжність газопроводів у зазначених селах становить 7,5 км. Газифікацію села проведено за кошти обласного бюджету.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0