--.-° --% 0мм

Архиєпископа Єфрема відзначено «Подякою» Національного антарктичного наукового центру України

08:17, 3 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Архиєпископа Єфрема відзначено «Подякою» Національного антарктичного наукового центру УкраїниВ березні 2011 року виповнилось 15 років присутності Українського Національного центру в Антарктиді. В цьому році на станції збудована православна дерев’яна каплиця на честь святителя Миколая. З благословення Архиєпископа Криворізького і Нікопольского Єфрема і на прохання директора Центру Литвинова В.О., іконописцями Криворізької іконописної школи спеціально була написана ікона святителя Миколая для нової каплиці, в пам’ять о ювілейних заходах.   

Святу ікону освятив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, а архиєпископ Ефрем в присутності представників міської влади і області передав християнську святиню Маковею М.І., який в березні цього року направився в тривалу подорож. В середу Світлої Седмиці, в храмі на честь Преображення Господнього с. Чкаловка, Криворізького району, по закінченні Божественної Літургії, наш земляк, науковий співробітник станції ім. Вернадського Микола Маковей від імені колективу Національного антарктичного наукового центру вручив керуючому Криворізькою епархією, архиєпископу Криворізькому і Нікопольському Ефрему «Подяку» в якій зокрема зазначено:

«Від імені колективу Національного антарктичного наукового центру Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформації, дозвольте висловити Вам глибоку вдячність за безпосередню участь в освяченні та передачі до новоствореної Православної каплиці на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови, де розташована Українська антарктична станція Академік Вернадський, ікони Покровителя мандрівників і мореплавців Святого Миколая Чудотворця.
Щиро зичимо Вам доброго здоров’я та успіхів у всіх добрих починаннях!

З повагою, директор НАНЦ генерал-майор В. Литвинов”.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых