--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Нові очисні споруди зменшать екологічне навантаження на р. Дніпро на 40%»

09:50, 29 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Нові очисні споруди зменшать екологічне навантаження на р. Дніпро на 40%»У найближчі два роки 44,3 млн грн з природоохоронного фонду обласного бюджету будуть спрямовані на будівництво нових очисних споруд по вул. Маршала Малиновського в м. Дніпропетровську. У 2011 році будуть виконані перші дві черги будівництва. На них виділять 14,5 млн грн.  

В обласному центрі під головуванням губернатора Олександра Вілкула пройшла виїзна нарада з питання будівництва нових очисних споруд Дніпропетровського м’ясокомбінату. На нараді також були присутні заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Дніпропетровського міськвиконкому, керівники підприємств.

«Ми проводимо серйозну комплексну роботу з вирішення екологічних проблем Дніпропетровщини. У минулому році ми відремонтували очисні споруди у Придніпровську і на 30% знизили екологічне навантаження на р.Дніпро. Нові очисні споруди Дніпропетровського м’ясокомбінату зменшать екологічне навантаження на р. Дніпро ще на 40%», - сказав Олександр Вілкул.

На сьогоднішній день на очисні споруди м’ясокомбінату, які розташовані на березі р.Самара і знаходяться в аварійному стані, поступають каналізаційні стоки (близько 15 тис. куб м на добу) житлових будинків Придніпровської залізниці, Радіозаводу та Мостобудівного загону (близько 6 тис жителів) та стоки близько 40 підприємств (у тому числі 6 підприємств, які за результатами лабораторних досліджень якості стічних вод, значно перевищують межі допустимих нормативів із концентрації забруднюючих речовин).

У 2010 році інститут «Дніпрокомунпроект» розробив проект будівництва системи каналізування для виведення з експлуатації очисних споруд м’ясокомбінату і перекачки стоків на Лівобережну станцію аерації.
Будівництво об’єкта планується виконувати у 3 черги.

Першою чергою передбачається будівництво каналізаційної насосної станції (КНС-1, потужністю 800 м3/год), розташованої на території очисних споруд колишнього м’ясокомбінату. На ній буде встановлено три насоси, з них два робочі, один – резервний, ще один резервний насос зберігатиметься на складі; потужність одного насосу складає 420 м3/год; у грабельному відділенні насосної станції будуть встановлені механізована решітка для затримання крупних викидів і подрібнювач. У випадку поломки механізованої решітки передбачено використання решітки з ручною очисткою.

Для забезпечення електропостачанням КНС-1 передбачено будівництво Комплектної трансформаторної підстанції (з двома трансформаторами потужністю 250 кВт) та зовнішніх електромереж  (протяжністю 3 тис 930 п.м).

Другою чергою, враховуючи колективне звернення мешканці житлових будинків по вул. Молодогвардійській, передбачається:
- будівництво двох каналізаційних насосних станцій (КНС-2, потужністю 60 м3/год. та КНС-3 - потужністю 30 м3/год.);
- перевлаштування внутрішньоквартальної системи каналізації з будівництвом самопливних колекторів на житловому масиві по вул. Молодогвардійській;
- будівництво напірних колекторів, які перекачуватимуть стоки з насосних станцій на КНС-1.

Третьою чергою передбачається будівництво другої нитки напірного каналізаційного колектора діаметром 900 мм протяжністю 5 тим 200 п.м від КНС-1 до приймальної камери на лівобережній станції аерації.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых