--.-° --% 0мм

Уряд позитивно оцінив проходження опалювального сезону на Дніпропетровщині

15:32, 28 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Уряд позитивно оцінив проходження опалювального сезону на ДніпропетровщиніВчора, 27 квітня, Прем’єр-міністр України Микола Азаров позитивно оцінив проходження опалювального сезону на Дніпропетровщині. Вперше за останні 10 років область своєчасно та одночасно розпочала опалювальний сезон в усіх містах і районах області. З 10 жовтня 2010 року було розпочато опалення об’єктів соціальної сфери, а з 15 жовтня – всіх без винятку категорій споживачів.

Про підсумки опалювального сезону 2010-2011 року та план заходів з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до роботи в наступному опалювальному сезоні йшлося на засіданні колегії Дніпропетровської облдержадміністрації під головуванням губернатора Олександра Вілкула. У її роботі взяли участь голова обласної ради Євген Удод, начальник Головного управління МВС в області Віктор Бабенко, начальник головного управління Віктор Бутківський, голова Державної податкової адміністрації в області Сергій Шинкаренко, начальник контрольно-ревізійного управління Руслан Качан, заступники голови облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та міські голови області.
«З квітня 2010 року була організована підготовка житлово-комунального господарства області до роботи в опалювальний сезон. Завдяки злагодженій роботі ми своєчасно його розпочали та не допустили відключень споживачів від систем газо- та електропостачання. І висока оцінка Урядом нашої діяльності є важливим стимулом для подальшого покращення якості нашої роботи», - зазначив Олександр Вілкул.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрія Білоусова, важливим елементом, що забезпечив підвищення якості роботи підприємств ЖКГ в минулому опалювальному сезоні, стало повне погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками підприємств житлово-комунального господарства, яка на початку 2010 року складала 11,5 млн грн. Також забезпечено зростання заробітної плати всередньому на 10-15%.

«Одним з головних завдань, яке визначив керівник області перед всіма службами – це погашення заборгованості по заробітній платі. В 2010 році ми повністю ліквідували цю заборгованість. Люди відчули увагу до себе. Це стало додатковим стимулом для роботи», - зазначив Андрій Білоусов.

Заступник голови облдержадміністрації з питань ЖКГ Геннадій Темник підкреслив, що в області стала жорсткішою дисципліна щодо виконання керівниками міст та районів завдань обласної влади. «Кожен керівник розумів персональну відповідальність перед губернатором та щоденно доповідав до облдержадміністрації про стан справ. Під час опалювального сезону в регіоні сталося декілька незначних аварій, які оперативно ліквідувалися. При їх ліквідації були задіяні ресурси не лише населених пунктів, а й області. Олександр Вілкул сказав: «Ми не ділимо проблеми на міські та районні. Наша спільна задача – забезпечити теплом жителів області». І ми виконали це завдання», - додав Геннадій Темник.  

У 2010 році обласній владі вдалося вирішити низку питань, пов’язаних із теплопостачанням, які не вирішувалися роками. Зокрема, це стосується будівництва комунальної котельні м. Марганця. Введення в експлуатацію цієї котельні дозволило зменшити експлуатаційні витрати підприємства Марганецьтепломережа та забезпечити високу якість послуг з теплопостачання для 15 тис населення, 3 шкіл та 5 дитячих садків. Для завершення будівництва котельні у 2010 році було виділено близько 10 млн грн, у тому числі 3,2 млн грн – з обласного бюджету.

Геннадій Темник зазначив, що у 2010 році розпочато комплексну програму підвищення якості послуг з теплопостачання у місті Вільногірську. Вже завершено будівництво однієї модульної котельні м. Вільногірська, а цього року планується ввести в експлуатацію в місті ще 2 котельні. Реалізація програми дозволить забезпечити якісним теплопостачанням всі об’єкти бюджетної сфери міста.

Також завершується реконструкція котельні м. Дніпродзержинська, яка обслуговує 240 9-ти та 14-поверхових житлових будинків. А в с. Лобойківка Петриківського району завершено реконструкцію котельні, яка обслуговує дитячий садок та будинок культури. Загалом в області проведено реконструкцію систем опалення в десятках об’єктів соціальної сфери – школах, лікарнях, дитячих садках тощо.

Наразі в області вже розпочата підготовка до наступного опалювального сезону. За дорученням губернатора Олександра Вілкула в містах та районах області розроблені відповідні плани заходів. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів, згідно з якими до 1 жовтня повинні бути підписані паспорти готовності до роботи в опалювальному сезоні на всі житлові будинки та об’єкти соціальної сфери. До 10 жовтня всі міста та райони області мають завершити пусконалагоджувальні роботи об’єктів теплопостачання, провести пробні пуски тепла, а до 15 жовтня всі без виключення споживачі повинні бути забезпечені якісним теплопостачанням.

Також Олександр Вілкул дав завдання своєму заступнику з питань ЖКГ Геннадію Темнику та начальнику управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрію Білоусову в місячний термін розробити узагальнені правила надання дозволу щодо встановлення в містах та районах систем індивідуального опалення. «Це питання залишається актуальним протягом багатьох років. Ми повинні створити чітку та зрозумілу для громадян систему», - сказав губернатор.

Що стосується розрахунків за спожитий природний газ у опалювальному сезоні 2010/2011 року, то станом на 26 квітня поточного року підприємствами теплопостачання оплачений газ 53,6%. Розрахунки в цілому по Україні - 55%, за цим показником область займає 17 місце.

При цьому необхідно відзначити, що обсяг платежів в поточному опалювальному сезоні найбільший серед областей України і становить 949,3 млн грн. (Обсяги оплати: Дніпропетровська - 949,3 млн. грн, Харківська – 885,7 млн грн, Донецька – 880,5 млн грн).

Обсяг коштів, сплачених теплопостачальними підприємствами у поточному опалювальному сезоні (жовтень 2010 -  квітень 2011) в 1,34 разів більше, ніж за аналогічний період у минулому опалювальному сезоні. (Довідково: 2009/2010 сплачено – 707, 4 млн  грн, 2010/2011- 949,3 млн. грн)

Крім того, помісячні суми оплати протягом поточного опалювального сезону, значно перевищують аналогічні показники минулого опалювального сезону.(Довідково: жовтень - в 1,7 разів, листопад - в 1,6 рази, грудень - в 1,4 рази, січень - в 1,1 рази, лютий - в 1,6 рази, березень - в 1,1 рази ).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0