--.-° --% 0мм

О.Вілкул обговорив питання економічного співробітництва між Дніпропетровщиною та Австрією

11:00, 28 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул обговорив питання економічного співробітництва між Дніпропетровщиною та АвстрієюГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Австрія в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. Під час офіційної зустрічі, що пройшла в приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації, сторони обговорили поглиблення економічного та культурного співробітництва.

«Ми зацікавлені у залученні інвестицій в економіку Дніпропетровщини», - наголосив Олександр Вілкул.

Для цього, підкреслив він, обласна влада створює всі умови, щоб регіон був відкритим для міжнародної інвестиційної спільноти. «Ми вибудовуємо конструктивні взаємовідносини з регіонами інших країн і робимо все задля налагодження взаємовигідної співпраці», - сказав Олександр Вілкул.

Губернатор та посол обговорили роботу Регіонального інвестиційного агентства. «Його мета – надати потенційному інвесторові всю необхідну інформацію щодо можливості реалізації інвестиційних проектів на Дніпропетровщині та методичну допомогу в реалізації цих інвестиційних проектів – від ідеї проекту (або його вибору) до його запуску», - сказав губернатор.

Він зазначив, що наразі облдержадміністрація та Регіональне інвестагентство спільно з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування активно створюють банк інвестиційних проектів регіону. Доступ до цієї інформації будуть мати всі інвестори, в тому числі іноземні, які бажають робити бізнес на Дніпропетровщині.

«Ми налаштовані на конструктивний діалог, завжди відкриті до спілкування і співпраці в економічній та культурній сфері», - підсумував губернатор.

Також губернатор зазначив, що в області реалізується цілеспрямована політика з дебюрократизації дозвільних процедур для бізнесу. У всіх містах обласного підпорядкування та районах області створено дозвільні центри, які надають всі дозвільні документи за принципом «єдиного вікна». Їх діяльність координує Інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада», створений при облдержадміністрації.

Сторони обговорили питання відкриття в Дніпропетровську Почесного консульства Австрії як ефективного майданчика для діалогу обласної влади, місцевого та австрійського бізнесу. Також було досягнуто домовленості щодо налагодження співробітництва у проектах енергозбереження та переробки твердого побутового палива.

Крім того, сторони обговорили візит до Дніпропетровська австрійської економічної місії, який відбудеться 29 квітня. У його рамках пройдуть українсько-австрійські ділові переговори, в яких візьмуть участь представники підприємств Дніпропетровщини, що зацікавлені у налагодженні взаємовигідного співробітництва з підприємствами Австрії. Зі свого боку Австрійська економічна місія буде представлена 9 компаніями, які працюють у сферах сільського господарства, виготовлення промислового обладнання, продажу літаків та логістики.

Це перший візит австрійського дипломата в Дніпропетровську область. Під час нього він ознайомився з навчально-виховною та науковою діяльністю Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, ознайомився з виробництвом ТОВ «Марцек Друкарський двір» (поліграфічне підприємство з австрійськими інвестиціями), зустрівся з головою обласної ради Євгеном Удодом та Дніпропетровським міським головою Іваном Куліченком.

ДОВІДКА

Зовнішньоторговельний оборот у 2010 році між Дніпропетровщиною і Австрією склав 131,9 млн дол. США , тому числі:
експорт – 66,9 млн дол. США.
імпорт – 65,0 млн дол. США.
сальдо зовнішньої торгівлі додатне – 1,9 млн дол. США.

У 2010 році зовнішньоторговельний оборот області з Австрією збільшився на 19,6% у порівнянні з 2009 роком.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, станом на 1 січня 2011 року склав 7486,7 млн дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій з Австрії становить 125,7 млн дол. США (1,7% від загального обсягу внесених інвестицій).

Австрійські інвестиції вкладено в промисловість – 71,5 млн дол. США (56,9% від загального обсягу), операції з нерухомим майном – 30,1 млн дол. США (23,9%), будівництво – 13,9 млн дол. США (11,0%), оптову торгівлю і посередництво в ній – 9,1 млн дол. США (7,2%) та інші галузі – 1,1 млн дол. США (1,0%).

В області зареєстровано 25 підприємств, в які вкладено інвестиції з Австрії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых