--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул вручив обласній організації інвалідів-чорнобильців ключі від мікроавтобусу

12:15, 25 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул вручив обласній організації інвалідів-чорнобильців ключі від мікроавтобусуГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив обласній громадській організації «Союз Чорнобиль України» ключі від мікроавтобусу марки Peugeot. Також губернатор нагородив 9 переможців Всеукраїнської акції “Пам’ятати. Відродити. Зберегти», присвяченій вшануванню 25-х роковин Чорнобильської катастрофи.  

Напередодні вшанування 25-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з представниками громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України” в Дніпропетровській області, учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та молоддю. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

«Дніпропетровщина була однією з перших областей, яка взяла участь у ліквідації аварії. Близько 23 тис наших земляків самовіддано боролися за наше майбутнє. Ми пам’ятаємо кожного. Ми пишаємося цим подвигом», - сказав Олександр Вілкул.

Цього року в регіоні проведена масштабна робота до вшанування 25-х роковин Чорнобильської трагедії. Зокрема, з початку року за рахунок державних програм профінансовано доплати чорнобильцям на продукти харчування, додаткові відпустки, виплати на оздоровлення, компенсації сім’ям з дітьми та виплати стипендій на суму 15 млн грн.

Також цього року заплановано вручити спецавтотранспорт 21 інваліду-чорнобильцю І групи, 5 родин інвалідів-чорнобильців І групи отримають квартири. В рамках місцевих програм передбачено надання матеріальної допомоги
5 тис 700 чорнобильцям, в числі яких 1 тис 133 вдови та 2007 інвалідів, на загальну суму 1,4 млн. грн.

Крім того, для чорнобильців буде організоване безкоштовне лікування в спеціалізованих відділеннях обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, 3-ї міської лікарні м. Кривого Рогу, 5-ої міської лікарні м. Дніпродзержинська.
З 2010 року оздоровлення на морі дітей-чорнобильців проводиться за кошти обласного бюджету. Цього року на зазначені цілі передбачене фінансування у розмірі 350 тис грн. Для підтримки обласної громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” було виділено 122 тис грн.

Олександр Вілкул вручив обласній громадській організації «Союз Чорнобиль України» ключі від мікроавтобусу, а також 24 обласні відзнаки героям-чорнобильцям.

Крім того, губернатор нагородив переможців Всеукраїнської акції “Пам’ятати. Відродити. Зберегти», яка пройшла в усіх школах області у трьох номінаціях «Живопис», «Журналістика» та «Екологічна бригада». Загалом у акції, присвяченій темі Чорнобиля, взяли участь більше 5 тис 230 учнів. У номінації «Живопис» школярі малювали картини, присвячені 25-м роковинам трагедії, у номінації «Журналістика» - захищали науково-дослідницькі роботи у Дніпропетровському відділенні Малої Академії наук, у номінації «Екологічна бригада» - виконували різні творчі завдання.

Довідка:

26 квітня 2011 року Україна вшановує 25-х роковини Чорнобильської катастрофи. Аварія розцінюється як найбільша за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих та потерпілих від її наслідків. В ліквідації аварії взяли участь більше 600 тис осіб.  

В області проживає 25 тис 448 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед них 2 тис 707 інвалідів, 4 тис 143 дитини, 1 тис 133 вдови померлих ліквідаторів аварії.

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых