--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську пройшов концерт-реквієм до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

11:38, 23 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську пройшов концерт-реквієм до 25-х роковин Чорнобильської катастрофиУ Дніпропетровському академічному театрі опери та балету з нагоди 25-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС відбувся концерт-реквієм. Відзначити героїв-чорнобильців та висловити їм свою повагу прийшли голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, міський головою Іваном Куліченко, начальник Головного управління МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський, Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней.

Олександр Вілкул вручив чорнобильцям пам’ятні медалі «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», нагрудні знаки «За розвиток регіону» та цінні подарунки.

«26 квітня виповнюється 25 років з дня найстрашнішої у світі техногенної катастрофи - аварії на Чорнобильській АЕС. Це біль і пам'ять нашого народу. Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя, ліквідував катастрофу. Наше з вами завдання забезпечити надійну підтримку цим людям та зробити так, аби наші діти і онуки не забували про Чорнобиль, передавали пам'ять про нього наступним поколінням», - сказав голова облдержадміністрації.

Цього року в регіоні проведена масштабна робота до вшанування 25-х роковин Чорнобильської трагедії. Зокрема, з початку року за рахунок державних програм профінансовано доплати чорнобильцям на продукти харчування, додаткові відпустки, виплати на оздоровлення, компенсації сім’ям з дітьми та виплати стипендій на суму 15 млн грн.

Також цього року заплановано вручити спецавтотранспорт 21 інваліду-чорнобильцю І групи, 5 родин інвалідів-чорнобильців І групи отримають квартири. В рамках місцевих програм передбачено надання матеріальної допомоги
5 тис 700 чорнобильцям, в числі яких 1 тис 133 вдови та 2007 інвалідів, на загальну суму 1,4 млн. грн.

Крім того, для чорнобильців організоване безкоштовне лікування в спеціалізованих відділеннях обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, 3-ї міської лікарні м. Кривого Рогу, 5-ої міської лікарні м. Дніпродзержинська. З 2010 року оздоровлення на морі дітей-чорнобильців проводиться за кошти обласного бюджету. Цього року на зазначені цілі передбачене фінансування у розмірі 350 тис грн. Для підтримки обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було виділено 122 тис грн.  

Цього дня у приміщенні театру опери та балету працювала фотовиставка «Чорнобиль – 25 років по тому» та розміщена експозиція «Алея пам’яті».

Довідка:

26 квітня 2011 року Україна вшановує 25-ті роковини Чорнобильської  катастрофи. Аварія розцінюється як найбільша за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих та потерпілих від її наслідків. В ліквідації аварії взяли участь більше 600 тис осіб.  

В області проживає 25 тис 448 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед них 2 тис 707 інвалідів, 4 тис 143 дитини, 1 тис 133 вдови ліквідаторів аварії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых