--.-° --% 0мм

Відбулося перше засідання Криворізького Дорадчого комітету з місцевого економічного розвитку

15:10, 21 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Відбулося перше засідання Криворізького Дорадчого комітету з місцевого економічного розвитку21 квітня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради на чолі з міським головою Юрієм Вілкулом відбулося перше урочисте засідання Дорадчого комітету в рамках канадсько-українського проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ).

До складу комітету увійшли заступники міського голови, голови постійних комісій та депутати міської ради, представники громадських організацій та бізнес-асоціацій. Делегація Федерації канадських муніципалітетів, яка впроваджує проект МЕРМ в Україні, була представлена директором проекту Олександром Кучеренком, експертами з місцевого економічного розвитку Олегом Чернишом та Ігорем Лепьошкіним і координатором навчальних програм та з питань впровадження проекту в містах-партнерах Наталією Ролуніною.

Відкриваючи засідання міський голова Юрій Вілкул привітав усіх присутніх.
- У березні поточного року виконкомом Криворізької міської ради розпочато роботу з підготовки проекту стратегії соціально-економічного розвитку міста до 2015 року. У ході розробки проекту визначено стратегічне бачення міста, 7 пріоритетних  напрямів та 35 ключових цілей його розвитку, - повідомив міський голова та додав. - Рішенням виконкому міської ради створено комітет із розроблення стратегії соціально-економічного розвитку Кривого Рогу до 2015 року, основним завданням якого є розробка стратегії розвитку міста як цілісного документу з урахуванням всіх аспектів діяльності. Перше засідання комітету планується провести в першій половині травня. При підготовці стратегії соціально-економічного розвитку міста, ми сподіваємося на отримання методичної та практичної допомоги зі сторони представників Федерації канадських муніципалітетів.

Під час засідання директор проекту МЕРМ Олександр Кучеренко представив план роботи зазначеного проекту в Кривому Розі на 2011-2012 роки, а інші представники делегації ознайомили учасників засідання з методологією розробки стратегічного плану економічного розвитку Криворіжжя та провели презентацію переліку потенційних демонстраційних проектів економічного розвитку, метою яких є розробка інноваційних механізмів та моделей для сприяння сталого місцевого економічного розвитку міста. Із широкого переліку демонстраційних проектів Дорадчий комітет обиратиме той проект, який необхідний саме Кривому Рогу для впровадження. Особливістю демонстраційних проектів є те, що вони будуть впроваджуватись у співпраці з канадськими містами-партнерами, серед яких: Вінніпег, Едмонтон, Реджайна та інші.

ДОВІДКА:

Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку України та зміцнення демократії і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органі влади.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых