--.-° --% 0мм

У Томаківському районі завершили перший етап пілотного проекту «Курс: Освіта» - «Курс: Школа»

11:30, 21 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Томаківському районі завершили перший етап пілотного проекту «Курс: Освіта» - «Курс: Школа»Базовий рівень проекту «Курс: Школа» передбачає використання у загальноосвітніх навчальних закладах та відділах освіти спеціального програмного забезпечення, яке дозволяє координувати їх роботу в автоматичному режимі.  

Наразі тут створена електрона база даних навчальних закладів, педагогів та учнів, створена єдина мережа навчальних планів та навантаження, розкладу занять. Найближчим часом розпочне роботу віртуальна бібліотека, якою зможе скористатися кожен школяр.

Батьки тепер мають доступ до електронного щоденника своїх дітей, а також можуть отримувати он-лайн консультації з питань їх навчання та виховання.

Завдяки цій програмі фахівці Томаківського відділу освіти в автоматичному режимі координуватимуть розвиток навчальних закладів району. Зокрема, впроваджуватимуть інноваційні, інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховний процес та управлінську діяльність, будуть формувати єдиний освітній інформаційний простір району.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул одним з пріоритетів розвитку освітньої галузі визначив оновлення матеріально-технічної бази, вдосконалення педагогічних програм та впровадження інформаційних технологій. І Томаківський район успішно реалізував перший етап проекту», - зазначила Галина Мегега.

Вона також додала, що у Томаківському районі 100% комп’ютеризовані та підключені до мережі Інтернет всі навчальні заклади. Новітні інформаційно-комунікаційні технології широко застосовуються у навчально-виховному процесі та в позаурочній роботі з школярами.

Довідково:
Пілотний проект “КУРС: Освіта” реалізовується в рамках Концепції державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків».

Проект має три рівні: Базовий рівень – «КУРС: Школа» (школи, ліцеї, гімназії, інтернати), Середній рівень - «КУРС +» (районні, міські відділи освіти),
Верхній рівень - «КУРС: Освіта».

Обмін даними між базовим та верхнім рівнем забезпечується як за допомогою мережі Інтернет, так і за допомогою інформаційних носіїв (флеш - картки, компакт-диски тощо). Наявність постійного доступу до мережі Інтернет на об’єктах базового рівня не обов’язкове, система сама оновлює дані в автоматичному режимі на верхньому рівні за допомогою спеціальної програми.

На об’єктах базового рівня враховуються відомості про:
Інфраструктуру навчальних закладів (корпуси, класи, кабінети);
Адміністрацію;
Викладацький склад;
Учнів, їх батьків або опікунів;
Дисципліни, що викладаються (предмети);
Навантаження;
Санітарні норми;
Навчальні програми за предметами;
Класи їх кількість, розподіл по змінах;
Розпорядок роботи школи на кожен день, а також протягом тижня, місяця, чверті, півріччя, року;
Навчальні плани шкіл;
Навчальні програми за предметами;
Розклад занять (в автоматичному або ручному режимі);
Електронні журнали;
Статистики та звіти.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых