--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині пройшов унікальний урок природознавства

15:30, 20 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині пройшов унікальний урок природознавстваБлизько 20 вихованців спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для слабозорих дітей віком від 6 до 16 років взяли участь в унікальному уроці практичної біології та природознавства.


 

Під час уроку діти, які майже на бачать, мали можливість власноруч висадити на подвір’ї школи саджанці горобини, калини, берези та липи. Учні на дотик вчилися розрізняти дерева за характерними для кожного з дерев рисами.

Участь в уроці взяла заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Вона зазначила: «Діти з особливими потребами потребують нових підходів для викладання предметів шкільної програми. Сьогоднішній урок з висадки дерев – це приклад такого підходу. Напередодні Великодня губернатор Олександр Вілкул ініціював масштабну програму з озеленення Дніпропетровщини і нам приємно, що ці діти стали нашими помічниками у великій справі озеленення регіону. Завдяки таким акціям вони вчаться працелюбності і відповідальності».
Під час уроку діти також дізналися про корисні властивості висаджених дерев.
«Такі уроки є дуже важливими для наших дітей. Адже вони розвивають в дітях знання і навички, необхідні для самостійного життя після закінчення інтернату», - сказала директор закладу Антоніна Набокіна.

Наприкінці уроку вихованці школи-інтернату пообіцяли пильнувати нові дерева і деяким з них навіть дали імена. Так, липу діти назвали Марією, а березу – Інною.

ДОВІДКА:

Головним завданням закладу є створення оптимальних умов для отримання дітьми зі зниженим зором середньої освіти на рівні державних стандартів; збереження і поліпшення зору учнів; корекція фізичного, розумового і психічного розвитку учнів з вадами зору; соціальна адаптація, реабілітація і підготовка вихованців до самостійного життя; розвиток творчої активності, талантів учнів, створення умов для їх реалізації.

Минулого року всі випускники навчального закладу стали студентами вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів.

У Дніпропетровській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті для слабозорих дітей навчаються 188 дітей зі слабким (до 30%) зором. Від дня свого заснування ця школа-інтернат була і лишається єдиним освітнім закладом такого типу в Дніпропетровській області.

У 2003 році на базі навчального закладу створено відділення ранньої соціальної реабілітації та адаптації для сліпих дітей.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0