--.-° --% 0мм

Під час місячника по боротьбі з туберкульозом в області обстежено 10,5 тис осіб

11:37, 20 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Під час місячника по боротьбі з туберкульозом в області обстежено 10,5 тис осібЗа ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині з 15 березня до 15 квітня проходив місячник по боротьбі з туберкульозом. В його рамках здійснено 75 виїздів пересувних флюорографів лікувально-профілактичних закладів області та обстежено 10 тис 508 осіб. В тому числі, 10 виїздів з гарячим харчуванням були організовані в місцях перебування соціально-дезадаптованих громадян – на ринках міст Дніпропетровськ та Кривий Ріг.

За результатами обстежень 415 осіб направлені на додаткове обстеження та консультацію до профільних спеціалістів. «За допомогою пересувних флюорографів ми маємо можливість обстежити якомога більше людей. Важливо, що такий формат послуг - зручний й для тих,  хто давно не звертався до лікарів через брак часу», - зазначила начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентна Гінзбург.

«У 2010 році завдяки комплексній програмі боротьби з соціально небезпечними хворобами в області майже на третину зменшилася захворюваність на туберкульоз серед дітей. І одним з важливих інструментів у боротьбі з цим недугом є його профілактика», - зазначив Олександр Вілкул.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых