--.-° --% 0мм

200 тисяч мешканців Дніпропетровщини взяли участь у суботнику, присвяченому Дню довкілля

13:35, 18 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

200 тисяч мешканців Дніпропетровщини взяли участь у суботнику, присвяченому Дню довкілля16 квітня у всіх населених пунктах Дніпропетровщини пройшли суботники – близько 200 тисяч осіб долучились таким чином до святкування Дня довкілля.

Участь у суботнику також взяли керівники області та міста. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко висадили дуби й клени у трьох парках обласного центру: на «Алеї Слави», у Севастопольському парку та парку імені 40-річчя визволення м. Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.

«День довкілля кожен свідомий громадянин повинен зустріти особливо: посадити дерево, прибрати сміття на подвір'ї чи у парку. Маленька дія кожного дніпропетровця, кожного мешканця області призведе до великого і важливого результату», - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Всього протягом Дня довкілля було висаджено майже 40 тисяч дерев та кущів, створено 41 новий парк загальною площею 12,66 га, висаджено більше 34 га газонів та квітників.

«Зважаючи на висаджену кількість дерев та кущів, фактично в області з’явився маленький ліс. Також уявіть собі 33 футбольних поля, засаджених квітами, - ось такий підсумок нашої спільної роботи створений всього за 1 день», - підкреслив губернатор Олександр Вілкул.

Протягом 16-17квітня в області ліквідовано 1 371 стихійних сміттєзвалищ Активісти очистили від сміття 261 км берегів водоймищ. Усього було прибране сміття з узбіч трас і доріг загальною довжиною 1 567 км. В районах області збудовано 41 новий дитячий і спортивний майданчик.

Олександр Вілкул зазначив, що цього року окрім 4-х загальнообласних суботників, в містах і районах регіону щотижня проводяться «Чисті четверги». Працівники організацій і підприємств, жителі населених пунктів виходять на прибирання прилеглих територій. У цьому році була налагоджена системна робота і вже тільки за перший місяць впровадження практики «Чистих четвергів» благоустрій регіону виріс в рази, підкреслив губернатор.

За чотири «Чистих четверга» в регіоні були посаджені 27 тисяч дерев та кущів, створено 22 га квітників і газонів, створено 15 нових парків та побудовано 6 дитячих спортивних майданчиків.

«У 70-ті роки Дніпропетровщина була однією з найбільш упорядкованих промислових областей. Ми впевнено повертаємо регіону цю славу», - підкреслив Олександр Вілкул.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых