--.-° --% 0мм

Найбільший борг за житлово-комунальні послуги у працівникiв «АрселорМіттал Кривий Ріг»

14:51, 15 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Найбільший борг за житлово-комунальні послуги у працівникiв «АрселорМіттал Кривий Ріг»Питання щодо розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги стоїть у Кривому Розі досить гостро. За інформацією начальника управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Едуарда Кірпічова, підприємства теплопостачання Кривого Рогу мають понад 50% боргу від загальної суми по області.  

У цілому станом на 11.04.2011 підприємства теплоенергетики міста заборгували за природний газ понад 1 млрд.грн. Тому, урядом країни, керівництвом Дніпропетровської області та Кривого Рогу поставлені досить жорсткі вимоги до неплатників щодо погашення заборгованості за спожиті енергоресурси в опалювальному сезоні 2010-2011 років. Про це повідомив начальник управління економіки виконкому міської ради Олександр Світличний у ході засідання виконкому Криворізької міської ради.

Щодо ситуації із розрахунками за спожиту електроенергію та покупну воду – вона також залишається проблемною. Серед причин виникнення значної суми заборгованості начальних управління економіки назвав відсутність обігових коштів у підприємств-надавачів послуг, що, в свою чергу, пов’язано з недостатнім рівнем розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії.

«В опалювальному сезоні 2010-2011 років заборгованість населення зросла на суму майже 98 млн.грн., яка станом на 01.04.2011 становить 526,7 млн.грн. 1 квітня минулого року заборгованість складала 543,8 млн.грн., і протягом опалювального сезону 2009-2010 років збільшилася на 141,9 млн. грн. Найбільший рівень заборгованості спостерігається у мешканців Жовтневого, Саксаганського, Довгинцівського районів міста, де сконцентрована значна чисельність населення. Серед підприємств, установ та закладів міста на сьогодні найбільший борг за спожиті житлово-комунальні послуги залишається за працівниками ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», - зазначив начальник управління економіки Олександр Світличний.

Міський голова Юрій Вілкул зауважив, що такі показники для Кривого Рогу недопустимі, адже протягом останніх трьох років середня заробітна плата по місту зросла на третину, а рівень оплати населення за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії поступово знижується: «Середня заробітна плата у місті на 24,5% більша ніж у державі, на 10% - ніж в області, пенсії на 16% більші ніж у державі, на 20% - ніж у Дніпропетровській області. Щодо тарифів до житлово-комунальних послуг, то у місті найнижчі по всій Україні тарифи на централізоване постачання холодної води та водовідведення, тарифи на усі інші послуги - нижчі середніх по країні. Така критична ситуація ставить під загрозу подальше постачання газу до нашого міста. Усі ми знаємо, в яких напружених умовах пройшов минулий опалювальний сезон. Фактично весь період ми щодня знаходилися під загрозою припинення подачі газу на підприємства теплоенергетики. Причина тому – величезна заборгованість населення за тепло і газ».

Крім того, не менш важливу увагу Ю.Вілкул звернув на те, що якою б не була складна ситуація, заклади освіти та охорони здоров’я повинні бути забезпечені теплом і гарячою водою у повному обсязі. Тим паче, якщо враховувати несприятливі погодні умови, які складаються цією восени.

У завершенні міський голова Юрій Вілкул відзначив, що жорстко контролюватиме і підготовку до нового опалювального сезону. Він наголосив: «Ми докладемо максимум зусиль щоб добре підготуватися до опалювального сезону 2011-2012 років. Уже розроблені графіки і я упевнений - робота за ними  виконуватиметься. Ми підготуємо місто до нового опалювального сезону, проте чи буде Кривий Ріг з теплом – залежатиме від кожного мешканця».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0