--.-° --% 0мм

Криворорiжцi взяли участь у конкурсi майстерності з професії «Верстатник широкого профілю»

15:23, 15 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворорiжцi взяли участь у конкурсi майстерності з професії «Верстатник широкого профілю»14 квітня 2011 року на базі Вищого професійного училища № 17 відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Верстатник широкого профілю». В конкурсі узяли участь переможці І етапів - випускники 9 професійно-технічних навчальних закладів з міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Нікополя, Орджонікідзе, Павлограда.  

Члени журі – працівники Державного підприємства «ВО «Південний машинобудівний завод ім. Макарова»», досвідчені педпрацівники  профтехосвіти області.  

Серед гостей конкурсу також були запрошені - голова Дніпропетровського регіонального відділення Української спілки підприємців та промисловців Науменко Віктор Олексійович, помічник генерального директора Державного підприємства «ВО «Південний машинобудівний завод ім. Макарова»» Васильєв Валерій Валентинович, представники Державного підприємства «Науково-виробнича компанія «Електровозобудування», ВАТ «Агрегатний завод», ВАТ «Дніпротяжмаш», ВАТ «Стрілочний завод», ТОВ «ПРОМА СТ», ТОВ «Світлофори», ТОВ «Науково-виробнича компанія «ЮВІС-технології», Приватне підприємство «Науково-фінансова компанія «Дніпро-Десна».

Майстри виробничого навчання, які супроводжують конкурсантів, на заході також презентували для майбутніх учнів ПТНЗ професії машинобудівної галузі (верстатник широкого профілю, токар, фрезерувальник та інші), які є актуальними на ринку праці та сприяють розвитку економіки регіону. Майстри виробничого навчання мали можливість обмінятись інноваційним досвідом своєї роботи.

Представники фірм-виробників провели презентацію сучасного обладнання та інструментів.

Як зазначили організатори конкурсу, подібний захід – підтвердження реалізації на практиці завдання губернатора Олександра Вілкула щодо спрямованості професійної освіти на потреби ринку праці та забезпечення випускників першим робочим місцем. «Підтримуючи талановиту молодь, ми робимо свій внесок у становленні їх як спеціалістів, Професіоналів з великої літери», - під таким девізом пройшов захід.
    
Довідка

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України та відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності проводяться Всеукраїнські конкурси фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з різних професій. Конкурси проводяться в три етапи: І – в професійно-технічному навчальному закладі, ІІ – обласний, ІІІ – Всеукраїнський.

Умовами конкурсу передбачено: представлення візитної картки (презентація навчального закладу, професії, учасника конкурсу); виконання теоретичного завдання (вирішення тестів на комп'ютері, опис технологічного процесу, вирішення проблемної ситуації); виконання практичного завдання (обробка деталі відповідно до заданих параметрів на токарних та фрезерних верстатах з застосуванням різальних інструментів та універсальних пристроїв).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых