--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Наше завдання – газифікувати всі села Дніпропетровщини»

13:16, 15 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Наше завдання – газифікувати всі села Дніпропетровщини»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул ввів в експлуатацію газопровід в селі Новандріївка Солонянскього району. Він запалив газ у будинку Василя та Ганни Пальчуків. Загалом «блакитне паливо» надійшло до 30 житлових будинків села.  

Вітаючи з газифікацією жителів села, губернатор запевнив, що невдовзі в Новоандріївці буде газифіковано і сільський клуб. «Завдання обласної влади – це комплексне соціально-економічне відродження нашого регіону. А воно можливе лише за умови відродження села», - підкреслив він.

Олександр Вілкул зазначив, що за останній рік в області пройшли кардинальні зміни. «Ми зрушили з мертвої точки чимало питань, які не вирішувалися на селі роками, а то й десятиліттями», - сказав він. Зокрема, за його словами, за цей час було газифіковано 21 село області, в якому проживає майже десять з половиною тисяч жителів, проведено 141 км водоводів.

«Ми відроджуємо і систему соцкультпобуту на селі – реконструюємо і відкриваємо закриті раніше дитячі садки, відновлюємо сільські клуби, будуємо школи, спортивні комплекси, дитячі майданчики», - наголосив він. Торік, зазначив губернатор, для залучення в сільську місцевість лікарів і вчителів обласна влада безкоштовно надала 169 квартир працівникам бюджетної сфери переважно у сільській місцевості.

«Зусиллями обласної влади в 2010 році було закуплено 25 шкільних автобусів для безкоштовного підвозу сільських дітей в школи і садочки. Цього року ми закупимо ще 30 автобусів і таким чином всі сільські діти будуть забезпечені безкоштовним підвозом до місця навчання», - наголосив губернатор. Також він зазначив, що 2011 року буде введено в експлуатацію нову школу в селі Михайлівка Синельниківського району та почнеться будівництво нової школи в селі Піщанка Новомосковського району.

Також в 2011 році за кошти обласного бюджету буде газифіковано село Златоустівку Криворізького району, проведено газогін до школи села Миколаївка Петропавлівського району. «Наше завдання – газифікувати всі села Дніпропетровщини», - зазначив Олександр Вілкул. Це, переконаний він, не просто підвищить комфортність проживання на селі, а стане потужним поштовхом до його соціально-економічного відродження.

ДОВІДКА. Протяжність газопроводу с. Новоандріївка Солонянського району становить майже 4 км. Початок будівництва - грудень 2009 року. Кошторисна вартість - 725,219 тис. грн.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых