--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Наше завдання – виховати нове покоління вчених та інженерів аерокосмічної галузі»

16:22, 14 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Наше завдання – виховати нове покоління вчених та інженерів аерокосмічної галузі»У Дніпропетровську пройшло обласне святкування 50-річниці польоту першого космонавта Юрія Гагаріна в космос «Від минулого до майбутнього». Урочистості відбулися в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді України імені Олександра Макарова. Захід відкрив губернатор області Олександр Вілкул та перший космонавт незалежної України Герой України Леонід Каденюк.

«Дніпропетровщина зробила великий внесок у розвиток космонавтики і сьогодні є одним зі світових центрів ракетно-космічного машинобудування», - наголосив голова облдержадміністрації. Він зазначив, що область пишається іменами своїх земляків Михайла Янгеля, сторіччя від народження якого відзначається цьогоріч, Олександра Макарова, Станіслава Конюхова. «Завдяки їхнім розробкам, ми маємо сьогодні розвинену високотехнологічну космічну галузь», - підкреслив Олександр Вілкул. Також він відзначив, що історія регіону – це успішна робота таких підприємств, як КБ «ПІВДЕННЕ», завод «Південмаш», НДІ «Орбіта» та інших.

Проте губернатор наголосив, що славу минулих років необхідно достойно продовжувати не лише теперішніми здобутками, але й формуванням майбутньої національної школи фахівців аерокосмічної галузі. «Сьогодні перед нами стоїть завдання – виховати нове покоління конструкторів і творців супутників, космічних кораблів, ракетних комплексів і ракет», - зазначив він. Тому, за словами губернатора, з одного боку Президент України, Уряд та обласна влада цілеспрямовано працюють на підтримку і розвиток аерокосмічної галузі. А з іншого – влада робить внесок у розвиток аерокосмічної освіти. Зокрема, шляхом підтримки таких установ, як Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім.Макарова, Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді, на базі якого школярі займаються ракетно-космічним моделюванням.

«Ми сприяємо і будемо всіляко сприяти тому, щоб Дніпропетровщина та Дніпропетровськ гідно несли звання регіону високих технологій та космічної столиці України», - підсумував Олександр Вілкул.

Після відкриття заходу губернатор разом з космонавтом Леонідом Каденюком нагородив ноутбуками, грамотами і медалями переможців конкурсів «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» та «Мирний космос».

Також у рамках святкування відбулася демонстрація авіамоделей гуртка науково-технічної творчості міста Марганець та запуск найпростіших моделей космічних кораблів «Шатл» і «Буран» під керівництвом майстра спорту міжнародного класу, триразового рекордсмена та чемпіона СРСР з повітряного бою Анатолія Дубінецького.

Участь у святі взяли ветерани ракето-модельного спорту, спортсмени-чемпіони обласних, Всеукраїнських , міжнародних змагань з ракето-модельного напрямку, учні загальноосвітніх шкіл, вихованці позашкільних навчальних закладів освіти, дитячі та педагогічні колективи, що опікуються розвитком науково-технічного напрямку позашкільної освіти.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых