--.-° --% 0мм

Відкрився І Всеукраїнський Форум студентів, аспірантів і молодих учених

15:30, 14 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Відкрився І Всеукраїнський Форум студентів, аспірантів і молодих ученихПід патронатом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула 14 – 15 квітня 2011 року на базі Палацу студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара проходить І Всеукраїнський Форум студентів, аспірантів і молодих учених під девізом “Україні ХХІ сторіччя – інтелект і творчість молоді”.

Форум зібрав кращих студентів, аспірантів та молодих вчених з 133-х вищих навчальних закладів України. Серед учасників – переможці Всеукраїнських конкурсів і виставок наукових робіт та розробок, лауреати премії НАНУ, учасники Виставки передового досвіду України, переможці регіональних конкурсів наукових проектів, аспіранти та молоді вчені, що мають стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та інших державних установ.

Відкриваючи Форум, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул підкреслив, що Дніпропетровщина є одним з найпотужніших наукових центрів Європи – в області працюють майже тисяча докторів наук та 5 000 кандидатів наук.

«Формування нового покоління освітян і вчених відбувається вже сьогодні, а тому наш представницький форум є  важливим засобом  творення новітнього інтелектуального середовища. Він сприятиме налагодженню ефективних контактів між представниками різних наукових шкіл і напрямів, набуттю молодими дослідниками важливого життєвого і наукового досвіду», - підкреслив губернатор Олександр Вілкіл, звертаючись до учасників на відкритті Форуму.

Губернатор підкреслив, що важливою складовою Стратегії розвитку Дніпропетровщини є забезпечення розвитку науки. При цьому губернатор наголосив: «Ми робимо акцент на створені ефективного ланцюга «наукові розробки – практична реалізація». Наукові розробки повинні впроваджуватися у виробництво, застосовуватись у різних галузях народного господарства, підвищуючи конкурентоздатність регіону». Олександр Вілкул переконаний, що плідний діалог та обмін досвідом між  учасниками Форуму сприятиме появі нових ідей, відкриттів та технологій.

Форум організовано за підтримки: Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОНУ; Національної академії наук України; Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради.

На Форумі будуть обговорюватись наукові і практичні питання за кількома напрямами та секціями: - соціальні і гуманітарні науки; хімічні і біологічні науки, а також фізико-технічні та математичні науки.

Довідка.

Наразі Дніпропетровська облдержадміністрація є лідером з підтримки розвитку наукової галузі в Україні. В 2010 році в області було проведено конкурси «Молоді вчені – Дніпропетровщині», «Кращий молодий вчений», «Кращі рада молодих вчених». Крім того, здійснено фінансову та організаційну підтримку 12 наукових конференцій.
      

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых