--.-° --% 0мм

О. Вілкул: «Патріотизм та духовність примножують наші сили для розвитку регіону та країни»

10:50, 14 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О. Вілкул: «Патріотизм та духовність примножують наші сили для розвитку регіону та країни»Голова облдержадміністрації Олександр ВІлкул зустрівся з керівництвом та духовенством Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. У передпасхальні дні, за усталеною традицією, проводяться загальні Єпархіальні збори, на яких обговорюються питання підготовки до найбільшого християнського свята – Світлого Воскресіння Христова, та обговорюються питання участі Церкви в сучасному суспільстві.  

«Історія показує - держава, що втратила Віру, - гине. Міцною і сильною держава може бути тільки якщо в її основі лежать традиції, віра і духовність», - зазначив Олександр Вілкул, звертаючись до духовенства.

Він підкреслив, що Дніпропетровщина славиться високим рівнем розвитку церковного життя. «У цьому є велика заслуга Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея. І тому підтвердження - ті знаменні події, які сталися в минулому році - перший в історії нашого регіону візит Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, а також візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира», - зазначив губернатор.

«Розчарування і зневіра - невіра в себе і в свої сили - це велика біда для будь-якої людини. Це біда для суспільства. Країні і регіону для втілення всіх задуманих реформ потрібна сила і енергія молодих, потрібен досвід і відповідальність середнього покоління, потрібна мудрість людей старшого віку. І потрібно мудре повчання церкви», - налогосив Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації підкреслив: «Віра і оптимізм у серцях людей сьогодні потрібні нашій країні для нового ривка, для виходу на новий виток розвитку. Патріотизм і духовність множать наші сили і прагнення»

Губернатор привітав Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея та духовенство єпархії з наближенням Світлого Воскресіння Христового та запевнив, що з боку органів влади в області буде забезпечений комфорт і безпека, й створені всі умови для того, щоб віруючі і прихожани могли взяти участь у святкових богослужіннях на території області.

Владико Іриней подякував Олександру Вілкулу за будівництво Храму ікони Божої матері «Віднайдення загиблих» в Кривому Розі та за увагу до потреб віруючих.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0