--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина гідно вшанує подвиг героїв-чорнобильців»

11:08, 14 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина гідно вшанує подвиг героїв-чорнобильців»Регіональний оргкомітет з підготовки до 25-их роковин Чорнобильської катастрофи затвердив план заходів, які будуть проведені в області з метою вшанування подвигу героїв-ліквідаторів та соціальної підтримки громадян, потерпілих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зокрема в районах і містах області передбачено надання матеріальної допомоги 5682 чорнобильцям, в тому числі і вдовам, на загальну суму майже 1,5 млн грн.
Спільно з обласною громадською організацією «Союз Чорнобиль України» планується:
- створити документальний фільм з кадрами про аварію на ЧАЕС та її ліквідацію.
- видати перший том «Книги пам’яті»;
- з 18 по 29 квітня провести фотовиставку у  Дніпропетровському академічному театрі опери та балету.

На 21 квітня заплановано провести круглий стіл керівництва облдержадміністрації з головами районних та міських осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» в Дніпропетровській області. Під час проведення заходу обласній організації «Союз Чорнобиль України» будуть вручені ключі від мікроавтобусу, а також відзначено учнів середніх шкіл, які перемогли в творчих конкурсах, присвячених цій пам’ятній даті. Також планується нагородити відзнаками облдержадміністрації та обласної ради 197 ліквідаторів-чорнобильців та членів їх сімей.

22 квітня у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету пройдуть урочистості з нагоди відзначення 25-х роковин Чорнобильської катастрофи. У них візьмуть участь керівництво облдержадміністрації, облради, міст і районів, а також понад 800 активістів чорнобильського руху в області. Після урочистого засідання пройде концерт-реквієм.

26 квітня відбудеться панахида за загиблими та хресна хода від Свято-Троїцького собору (м.Дніпропетровськ) до меморіального комплексу «Чорнобильській дзвін», де пройде врочисте покладання квітів за участі представників громадськості та обласної влади.

Також планується поїздка делегації від Дніпропетровської області до міста Чорнобиль для покладання квітів до меморіалу «Тим, хто врятував світ».

Підбиваючи підсумки засідання оргкомітету з відзначення 25-х роковин Чорнобильської катастрофи, губернатор області Олександр Вілкул підкреслив, що Дніпропетровщина гідно вшанує подвиг героїв-чорнобильців, які врятували нашу країну і світ від ядерної катастрофи.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых