--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Ми починаємо будувати найбільший інфраструктурний об’єкт за роки незалежності»

09:52, 13 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Ми починаємо будувати найбільший інфраструктурний об’єкт за роки незалежності»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул дав доручення 15 квітня почати будівництво першої черги Південного обходу Дніпропетровська. Про це він заявив під час наради щодо будівництва зазначеного об’єкту. За його словами, Південний обхід буде найбільшим інфраструктурним проектом області за 20 років незалежності України. Його першу чергу заплановано здати в експлуатацію до кінця цього року.  

За словами губернатора, на виконання доручення Президента України, яке Глава держави дав перебуваючи з робочим візитом на Дніпропетровщині 5 квітня, минулої п’ятниці, 8 квітня, були розпочаті підготовчі роботи, а з 15 квітня розпочнуться роботи з будівництва Південного обходу.

«Наша мета – побудувати в строк, тобто до кінця 2014 року, магістральну дорогу протяжністю 64 км, яка за своєю якістю буде відповідати найвищим європейським стандартам», - наголосив губернатор. За його  словами, будівництво цієї дороги дасть можливість створити півкільце навколо Дніпропетровська і тим самим вивести за межу міста значну частину транзитних транспортних потоків.

«Це поліпшить екологічну ситуацію в Дніпропетровську і зменшить рівень пошкодження великовантажним транзитним транспортом доріг міста», - зазначив голова облдержадміністрації.

Також він підкреслив, що цьогоріч стоять завдання розпочати і ввести до кінця року в експлуатацію першу чергу Південного обходу протяжністю 18 км. «Це ділянка дороги високої якості, на якій буде шість шляхопроводів, один міст і три дворівневих розв'язки», - зазначив Олександр Вілкул. Вартість будівництва ділянки – 810 мільйонів гривень. Вона з'єднає Запорізьке і Криворізьке шосе, і тим самим вже до кінця поточного року виведе частину транзитного транспорту з Дніпропетровська. За словами губернатора області, кожна наступна побудована ділянка Південного обходу буде вирішувати частину нинішніх транспортних проблем Дніпропетровська і поетапно виводити частину транзиту за межі міста. На сьогодні цей потік, наголосив він, становить 30 тисяч автомобілів щодоби.

«Я буду особисто координувати виконання робіт, а Служба автомобільних доріг – контролювати якість робіт та використання бюджетних коштів», - наголосив Олександр Вілкул. Також він зазначив, що будівництво об'їзної дороги – яскрава ілюстрація втілення в життя гасла обласної влади: «Будуємо нову Дніпропетровщину разом з Президентом України!».

ДОВІДКА

Південний обхід міста Дніпропетровськ має протяжність 64 км. Він має з’єднати чотири автомобільні дороги: Знам’янка-Луганськ-Ізварине, Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Дніпропетровськ-Миколаїв (через Кривий Ріг).

Таким чином, буде створено півкільце навколо Дінпропетровська, що дозволить збільшити пропускну спроможність доріг і вивести за межі міста транзитні транспортні потоки. Також це сприятиме підвищенню безпеки руху та покращенню екологічної ситуації в обласному центрі. Орієнтовна вартість проекту 2,6 млрд грн. Дорога матиме 20 шляхопроводів і мостів та 8 транспортних розв’язок.

Перша черга Південного обходу протяжністю 18 км з’єднає автодороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине та Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя. Її вартість становить 810 млн грн. Початок будівельних робіт заплановано на 15 квітня 2011 року. Завершення – кінець 2011 року.

Друга черга Південного обходу протяжністю 6 км з’єднає автодорогу Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя з Південним мостом. Її вартість становить 270 млн грн. Будівництво і здача заплановані на 2012 рік.

Третя черга Південного обходу протяжністю 12 км з’єднає Південний міст та автодорогу Дніпропетровськ-Мелітополь. Її вартість – 510 млн грн. Будівництво і здача заплановані на 2013 рік.

Четверта черга Південного обходу – це розширення ділянки автодороги Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя протяжністю 7 км до 6 смуг. Вартість – 224 млн грн. Будівництво і здача заплановані на 2012 рік.

П’ята черга Південного обходу протяжністю 13 км з’єднає автодороги Дніпропетровськ-Мелітополь та Харків-Сімферополь. Вартість – 530 млн грн. Будівництво і здача заплановані на 2014 рік.

Шоста черга Південного обходу протяжністю 8 км – це реконструкція автодороги Харків-Сімферополь на ділянці від села Дороге до автодороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Вартість – 256 млн грн. Будівництво і здача заплановані на 2014 рік.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых