--.-° --% 0мм

26 квітня – 25 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС

11:20, 12 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

26 квітня – 25 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС25 років відділяє нас від однієї з наймасштабніших у світовій історії техногенних катастроф – аварії на Чорнобильській атомній електростанції, але не притупилася гострота чорнобильської біди, вона озивається в наших серцях відлунням тих трагічних подій. Як нагадування про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.  

Дніпропетровщина була однією з перших областей, які взяли участь у ліквідації аварії: були задіяні найпотужніші матеріальні ресурси, науковий і технічний потенціал. Тисячі дніпропетровців – безпосередні учасники ліквідації – не вагаючись стали до боротьби з грізним і невидимим супротивником, щоденно несли небезпечні вахти біля розжареного реактора, рятували постраждалих, усували наслідки аварії.

Ми з вдячністю схиляємо голови перед їхньою мужністю і героїзмом, перед світлою пам’яттю тих, хто ціною власного життя зупинив руйнівну силу атому.

Наш спільний обов’язок – оточити належною турботою та увагою усіх, кого обпалив нищівний вогонь зруйнованого реактора, створити необхідні умови для реабілітації, відтворення фізичних і духовних сил, для щасливого майбутнього.

Наші серця ніколи не збідніють на пам’ять і вдячність, а підтримка чорнобильців є і буде одним із пріоритетних обов’язків органів влади.  

Голова обласної державної адміністрації Олександр ВІЛКУЛ

Голова обласної ради Євген УДОД  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых