--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині підведені підсумки загальнодержавних заходів «Канікули»

15:17, 8 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині підведені підсумки загальнодержавних заходів «Канікули»В період з 21 березня по 4 квітня поточного року на території Дніпропетровської області були проведені загальнодержавні заходи під умовною назвою «Канікули». За вказаний період за вчинення злочинів та адміністративних правопорушень було затримано 357 неповнолітніх. Про це повідомляють у прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області.

За втягнення дітей у злочинну діяльність співробітниками міліції було порушено 13 кримінальних справ, у тому числі за втягнення у пияцтво - 1. За втягнення неповнолітніх у наркоманію порушено 2 кримінальні справи.

За звітний період було складено 635 адміністративних протоколів, з яких у відношенні неповнолітніх – 183. З них за дрібне хуліганство – 25 протоколів, за куріння у невстановлених місцях – 55, за розпиття спиртних напоїв або появу у громадських місцях у п’яному вигляді – 104 протоколи.

До адміністративної відповідальності було притягнуто 21 особу за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння та 32 особи за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Також співробітниками відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Дніпропетровській області було складено 209 адміністративних протоколів за невиконання батьками обов’язків по вихованню дитини.

В ході проведення зазначених заходів працівниками ВКМСД у місті Павлоград Дніпропетровської області виявлено родину, в якій у жахливих умовах виховується п’ятеро дітей. Найстаршій дитині 16 років, а наймолодша – 2011 року народження.

Виявилося, що горе-мати ігнорувала всі запрошення до дитячої поліклініки. Малятко навіть не було зважено та не оглядалося медичними фахівцями. Належної уваги ії здоров’ю батьки не приділяли.

До лікарів вони звернулися лише тоді, коли стан здоров’я дитини вже не дозволяв приховувати її від лікарів. Лікар-педіатр, який приїхав за викликом, при огляді встановив, що дитина виснажена, стогне, живіт здутий, в області пупка випечена грижа. Батьки з дитиною у супроводі лікаря-педіатра були доставлені до приймального покою інфекційного відділення міської лікарні для подальшої консультації у лікаря-хірурга. Однак, не дочекавшись консультації, батьки з дитиною самовільно залишили відділення.

Лікарі повторно відвідали родину разом із працівниками служби у справах дітей, провели бесіду про необхідність госпіталізувати дитину, але батько поводив себе агресивно і у грубій формі попросив залишити приміщення.

28 березня дитина була госпіталізована і на теперішній час перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні м. Дніпропетровська. Лікарі оцінюють її стан, як стабільно важкий.

Гроші, які отримали батьки від держави на виховання малюка, були витрачені на придбання пластикових вікон, нового телевізора, DVD-програвача та проведення у квартиру кабельного телебачення.

Наразі працівниками Павлоградського міського відділу міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 166 Кримінального кодексу України («Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною»). Санкція вищевказаної статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк та позбавлення матері батьківських прав.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых