--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відкрився VI Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів

10:09, 9 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відкрився VI Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністівУ Дніпропетровській консерваторії ім. Глінки відбулося урочисте відкриття VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу юних баяністів та акордеоністів ім. Миколи Різоля. Конкурс триватиме впродовж трьох днів на базі Дніпропетровської дитячої музичної школи № 15.

У відкритті фестивалю взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, депутати обласної та міської рад, видатні музиканти, керівник квартету баяністів ім. Різоля народний артист України Сергій Грінченко та професор Національної академії ім. Чайковського народний артист України Володимир Бесфамільний.

Засновники фестивалю-конкурсу – управління культури і туризму облдержадміністрації, управління культури і мистецтв Дніпропетровської міської ради, а також Дніпропетровська дитяча музична школа № 15.

Вже традиційно юні баяністи та акордеоністи за допомогою таких змагань з виконавчої майстерності підвищують свій рівень, а викладачі дитячих музичних шкіл мають змогу обмінятися досвідом. Марія Пустова зауважила, що подібні конкурси – це запорука відродження, розвитку та популяризації народних інструментів. «За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула цього року в галузі культури відбувається чимало подій, що сприяють вихованню новго талановитого покоління, яке, без сумніву, принесе славу Дніпропетровщині», - зазначила заступник губернатора.
       
На участь у фестивалі цього року надіслали заявки 330 учасників із 24 міст Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Черкаської, Сумської, Хмельницької та Кіровоградської областей. У порівнянні з минулим роком кількість учасників збільшилась удвічі.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0