--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську пройде ХІХ Міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа»

11:00, 8 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську пройде ХІХ Міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа»Фестиваль проходитиме з 11 по 16 квітня у приміщенні Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. Максима Горького.  

Організатори фестивалю – Дніпропетровська обласна державна адміністрація, оргкомітет фестивалю «Рампа», Дніпровська спілка молоді, Дніпропетровський академічний театр російської драми ім. Горького, регіональний фонд розвитку молодіжного дозвілля «Дія».

Переглянувши майже 30 DVD-заявок від аматорських театрів, оргкомітет фестивалю визначив, що на цьогорічній «Рампі» глядачі зустрінуться з театральними колективами з України, Росії та Білорусі. Учасниками фестивалю стануть 12 колективів, половина з яких участь у «Рампі» беруть вперше.

З дебютом виступають народний аматорський театр «Вавилон» і музичний театр юного актора «Fantazianew» з Києва, Центр ім. Всеволода Мейєрхольда з Херсона, театр «На Жуках» з Харкова, зразкова музично-драматична студія «Теремок» з Білгород-Дністровського та студентський театр естрадних мініатюр «Точка опори» з Волгограда.

Ще шестеро учасників добре відомі дніпропетровським глядачам. Це: «Новий театр» з Прилук, проект «Конфітюр» з Волгограда, народний театр «Сатрап» з Мінська, а також три дніпропетровські театральні колективи: народний театр-студія «Маски», жіночий естрадний театр «НеГеніі» та театр авторських інтерпретацій «BUBAMARA».

Впродовж п’яти днів на сцені театру ім. Горького ці колективи будуть боротися за нагороди фестивалю і дарувати задоволення глядачам. 16 квітня журі назве переможців «Рампи-2011».

У складі журі – видатні діячі культури. Зокрема, народний артист України Володимир Талашко, художній керівник Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. Горького Жан Мельников, художній керівник Дніпроптеровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Шевченка Валерій Ковтуненко та генеральний директор Дніпропетровського академічного театру опери і балету Олександр Шароваров.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых