--.-° --% 0мм

В с. Дебальцеве Васильківського району відкрився навчально-виховний комплекс «Школа – сад»

13:37, 7 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В с. Дебальцеве Васильківського району відкрився навчально-виховний комплекс «Школа – сад»Тут навчатимуться 102 учні та 20 дітей-дошкільнят. Загалом комплекс розрахований на 320 місць.

В урочистому відкритті цього навчального закладу взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, народний депутат України Юрій Самойленко, голова Верхньодніпровської райдержадміністрації Микола Цебенко.

«За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області реалізується регіональна програма «Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». І одним з її завдань є стовідсоткове охоплення якісною дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку. І це завдання виконується, в тому числі, за допомогою створення навчально-виховних комплексів «Школа - сад», - зазначила Марія Пустова.

В результаті реорганізації школи у Дебальцевському навчально-виховному комплексі створено 11 класних кімнат, спальню для дошкільнят, спортивну залу, комп’ютерний клас, новий харчоблок, стадіон. У закладі діє кілька програм, в рамках яких викладають екологічні предмети, впроваджується державно-громадські форми управління школою через співпрацю з органами місцевої влади, батьками, громадськістю села.  

Марія Пустова також додала, в області створюються всі умови для підготовки дітей 5-ти річного віку до шкільного життя. Зокрема, минулого року створений 1 навчально-виховний комплекс, відновлено роботу 9 дошкільних навчальних закладів, завершено тривалі капітальні ремонти ще в - 4, відкрито 84 групи у працюючих дитсадках. За підсумками 2010 року ці заходи дозволили охопити п’ятирічних дітей області дошкільною освітою на 98 % (показник по Україні - 93,5%). Аби повністю охопити п’ятирічних дітей якісною дошкільною освітою цього року планується реорганізувати 12 шкіл у навчально-виховні комплекси „Школа-сад” у 10 районах області. Для цього з обласного бюджету планується виділити 6 млн грн.  

Довідка:
У Дніпропетровській області функціонує 889 дошкільних навчальних закладів. У порівнянні з 2009 роком у 2010 році кількість вихованців у дитячих садках зросла на 3 тис дітей і склала майже 98 тис дітей.  


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых