--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині не існує боргів із виплати зарплати на комунальних підприємствах

09:37, 5 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині не існує боргів із виплати зарплати на комунальних підприємствахПро це заявила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час наради з питань взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілок, територіальних та обласних організацій щодо контролю за дотриманням в області норм трудового законодавства.  

Нарада пройшла за участю голови Державної інспекції України з питань праці Василя Іванчака. У ній також взяли участь керівники місцевих органів виконавчої влади, територіальних управлінь та обласних організацій, керівники адміністративних органів та голови обласних галузевих профспілок.

Марія Пустова представила присутнім нового начальника Територіальної державної інспекції праці в Дніпропетровській області Олександра Романова. Відомство, яке він очолив, здійснює постійний контроль за своєчасною виплатою заробітної плати.

«З перших днів роботи Президент України Віктор Янукович поставив перед Урядом та облдержадміністраціями завдання ліквідувати борги з виплати заробітної плати. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул затвердив чіткий план дій щодо ліквідації боргів з виплати заробітної плати на підприємствах області», - наголосила Марія Пустова.

Марія Пустова зазначила, що на Дніпропетровщині не існує боргів із заробітної плати на комунальних підприємствах. На початку 2010 року загальний борг по цих підприємствах становив 10,7 млн грн. Впродовж року роботи обласної влади борги були ліквідовані повністю. Крім того, за її словами, здійснюється систематичний оперативний моніторинг фінансової ситуації на підприємствах.

Заступник губернатора зауважила, що питання дотримання норм трудового законодавства перебуває під постійним контролем губернатора Олександра Вілкула. «Як результат – за рік борги із виплати заробітної плати в області скорочено більше, ніж у чотири рази – з 89 до 20,5 млн грн. Також впродовж року в регіоні вдалося втричі зменшити кількість підприємств-боржників», - підкреслила Марія Пустова.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых