--.-° --% 0мм

Дніпропетровська область повністю забезпечена протитуберкульозною вакциною для немовлят

12:22, 4 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровська область повністю забезпечена протитуберкульозною вакциною для немовлятПитання забезпеченості пологових будинків області необхідними вакцинами перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.

«На сьогодні всі пологові відділення міст і районів регіону забезпечені протитуберкульозною вакциною БЦЖ SSІ», - повідомила начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

«Після особистого втручання Олександра Вілкула на рівні Міністерства охорони здоров’я область отримала 13 490 доз вакцини для новонароджених. А це третя частина від річної потреби», - наголосила вона.

Валентина Гінзбург також зазначила, що рішенням протиепідемічної надзвичайної комісії, яка працює при облдержадміністрації і яку очолює перший заступник губернатора Вячеслав Задорожний, головам міст та райдержадміністрацій було доручено придбати за кошти місцевих бюджетів необхідні вакцини. «Сьогодні в цьому напрямку проводиться активна робота. Зокрема, місто Дніпропетровськ на придбання вакцин виділило 200 тис грн, а Дніпропетровський район – 20 тис грн», - сказала вона.

Крім того, щотижнево міста та райони області звітують губернатору про ситуацию із забезпеченням вакциною. В разі необхідності головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації разом з санепідслужбою проводить перерозподіл наявних препаратів.

Валентина Гінзбург запевнила, що в області робиться все для того, щоб забезпечення вакциною було безперебійним.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых