--.-° --% 0мм

За ініціативи Олександра Вілкула плата за студентські гуртожитки на Дніпропетровщині не зростатиме

11:33, 4 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За ініціативи Олександра Вілкула плата за студентські гуртожитки на Дніпропетровщині не зростатимеЗа губернатора області Олександра Вілкула облдержадміністрацією досягнуто домовленості з головою Ради ректорів вищих навчальних закладів Дніпропетровської області Олександром Величком щодо збереження в 2011 році вартості оплати за проживання в студентських гуртожитках області на теперішньому рівні.

Ректор Національної металургійної академії України, доктор технічних наук, професор Олександр Величко запевнив, що до кінця 2011 року Дніпропетровські вузи не будуть підвищувати плату за проживання в студгуртожитках.

Нагадаємо, 28 березня 2011 року було підписано спільний наказ Міністерства освіти і науки, молоді і спорту, Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я щодо встановлення граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності.

Відповідно до цього документу граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності з урахуванням ПДВ, встановленого згідно з законодавством, виходячи з нормативу 6 кв. м житлової площі (для новозбудованих гуртожитків - 8 кв. м житлової площі), не може перевищувати:

- для студентів, абітурієнтів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації – 40% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;

- для клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів – 40% їх академічної стипендії;
- для курсантів вищих навчальних закладі цивільної авіації, морського і  річкового транспорту, Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості (далі - курсанти), які отримують безкоштовне харчування, – 20% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;

- студентам індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням, – 20% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації, а тим особам, які забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням, – 30% мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації.

Згідно з наказом, студенти, курсанти, абітурієнти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особи з їх числа, а також студенти і курсанти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, забезпечуються гуртожитком безкоштовно.


Вартість проживання в студентських гуртожитках:

Криворізький державний технічний університет – 2 гур.-176 грн. (33,21% від щомісячної стипендії), 3 гур.-180 грн. (33,96%), 4 гур.-198 грн. (37,36%).

Криворізький державний педагогічний університет - 1 гур.- 135 грн. (25,47%), 2 гур.- 160 грн. (30,19%), 3 гур.- 165 грн. (31,13%).

Політехнічний міський базовий технікум Криворізького технічного університету - 130 грн. (32,5%)


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых