--.-° --% 0мм

У 2010 році незаконних поглинань і захоплень підприємств на території Дніпропетровщини не було

13:50, 2 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У 2010 році незаконних поглинань і захоплень підприємств на території Дніпропетровщини не булоПро це заявив заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак на засіданні комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Під час наради було підбито підсумки роботи комісії у 2010 році, а також розглянуто суперечливі ситуації, що склалися навколо ВАТ «Дніпродзержинський домобудівний комбінат» та ТОВ «КПМ».  

У засіданні взяли участь члени комісії, представники влади, прокуратури, господарського суду, ГУМВС України в Дніпропетровській області, заявники та їх представники.

Іван Ступак назвав роботу обласної комісії ефективною. «Практично за рік роботи було вирішено дві третини проблемних питань, що стосувалися незаконного захоплення підприємтсв і які виникли протягом останніх п’яти років. А за минулий рік, коли склад комісії був оновлений, незаконних поглинань і захоплень підприємств на території Дніпропетровщини не було взагалі», - зазначив він.

Іван Ступак наголосив, що обласна влада на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом докладає значних зусиль щодо залучення інвестицій в економіку області, в тому числі – й іноземних інвестицій. Одночасно, за словами заступника губернатора, вживаються всі заходи, щоб кошти інвесторів використовувалися за призначенням, а не «перетікали» в кишені шахраїв.

Наразі комісія розглядає проблемні ситуації, що сталися в регіоні протягом 2005-2009 років. Як приклад успішного вирішення конфлікту Іван Ступак назвав ТОВ «Дніпропетровський вуглекислотний завод». Його власники (трудовий колектив) вже отримали доступ до свого майна та до пакетів акцій.

Вирішено питання іноземної компанії «Хайдельберг Цемент». Суперечка тривала протягом трьох-чотирьох попередніх років з приводу Рибальського кар’єру. На сьогодні інвестор отримав доступ до свого майна, працює на повну потужність і сплачує податки.

Інвестиційна суперечка також трапилась навколо ТОВ «Унірем Агро», яке отримало інвестиції з Канади. «На сьогодні всі матеріали по цій справі зібрано, комісія їх розглянула, прокуратура дасть їм оцінку. Я переконаний, що найближчим часом матеріали надійдуть до суду», - запевнив Іван Ступак.

«Губернатор поставив перед комісією чітке завдання розробити комплекс заходів, щодо протидії порушенням земельного законодавства, а також протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств», - зауважив заступник голови облдержадміністрації.

Іван Ступак висловив переконання, що найближчим часом всі конфліктні питання, що стосуються протиправного поглинання та захоплення підприємств в регіоні будуть вирішені. «Влада не займає позицію тієї чи іншої сторони. Ми об’єктивно й неупереджено розглядаємо всі суперечливі ситуації», - наголосив заступник губернатора.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0