--.-° --% 0мм

Правоохоронці Дніпропетровщини звітували про розкриття злочинів проти журналістів

16:21, 1 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Правоохоронці Дніпропетровщини звітували про розкриття злочинів проти журналістів30 березня відбулася прес-конференція за участю першого заступника начальника слідчого управління ГУМВС України в Дніпропетровській області Щербака Д. В. та заступника начальника відділу управління карного розшуку ГУМВС Шмукіна А. О., присвячена розслідуванню та розкриттю злочинів проти журналістів.  

Учасники прес-конференції повідомили, що у 2010 році в Дніпропетровській області було порушено 9 кримінальних справ за злочини, де потерпілими є представники засобів масової інформації, із них 4 справи розкриті. Із зафіксованих злочинів даної категорії лише 2 пов’язані із професійною діяльністю журналістів. Решту злочинів складають крадіжки особистого майна, грабежі, нанесення тілесних ушкоджень тощо.

«У випадках, пов’язаних з професійною діяльністю журналістів, мова іде про перешкоджання зйомкам репортажів. Один із фактів - мешканці житлового будинку звернулися з колективною скаргою у зв’язку з тим, що один із мешканців поставив розсувні ворота, які перешкоджали вільному проходженню до будинку. Представники засобів масової приїхали знімати з цього приводу репортаж. Особа, яка встановила дані ворота, стала перешкоджати проведенню відеозйомки та, вихопивши відеокамеру. витягла звідти флеш-картку, на якій був відеозапис. За даним фактом був зібраний матеріал та направлений до прокуратури. В даному випадку суд прийняв рішення про застосування покарання у вигляді штрафу», - розповів Антон Шмукін.

Дані кримінальні справи були порушені за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Санкція вищевказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Розкриття та розслідування злочинів проти журналістів перебуває на особливому контролі МВС.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых