--.-° --% 0мм

Начальник УБНОН Дніпропетровщині розповів, як його підлеглі борються з незаконним обігом наркотиків

14:40, 31 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник УБНОН Дніпропетровщині розповів, як його підлеглі борються з незаконним обігом наркотиківНа території Дніпропетровщини протягом 3-х місяців цього року був здійснений ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на боротьбу з незаконним обігом наркотиків, насамперед на пріоритетних напрямках боротьби з наркоманією, а саме виявлення та перекриття каналів надходження наркотиків до споживачів, ліквідацію протиправної діяльності злочинних угруповань наркоділків, протидію незаконному обігу «важких» наркотиків.

Ужитими заходами за звітний період цього року на території регіону було задокументовано більше ніж 400 наркозлочинів, пов'язаних зі збутом наркотиків, - повідомив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Іван Іванович Олійник.

До кримінальної відповідальності було притягнуто більше ніж 100 збувальників наркотиків. З незаконного обігу було вилучено понад 200 кг різноманітних наркотиків.

Проведено комплекс оперативних заходів за іншими пріоритетними напрямками боротьби з наркоманією, за результатами яких була припинена діяльність 40 наркопритонів.

Також була задокументована злочинна діяльність 12 осіб із схилянням в наркоманію інших громадян.

Було виявлено і перекрито 9 каналів надходження наркосировини в область, 1 – із яких міжнародний.

Виявлено та ліквідовано 9 підпільних нарколабораторій.

За 2 місяці цього року з незаконного обігу було вилучено 95 кг 39 гр. наркотичних засобів та психотропних речовин, з яких:

- макової соломки – 37 кг 802 гр.;
- марихуани – 56 кг 957 гр.;
- опію – 134 гр.;
- амфетаміну – 175 гр.;
- метамфетаміну – 56 гр.

На території області усього функціонує 433 фармакологічних підприємства. Із яких функціонують 7 підприємств комунальної форми власності та 426 комерційних підприємства.

У ході відпрацювання зазначених об'єктів було здійснено безліч перевірок фармацевтичних підприємств та лікувально-профілактичних закладів, що здійснюють обіг підконтрольних речовин.

Функціонує 153 ліцензованих лікувально-профілактичних закладів, які використовують в своїй діяльності наркотичні та психотропні лікарські засоби, а також 7 ліцензованих фармацевтичних комунальних підприємств, до складу яких входить 71 відокремлений структурний підрозділ з оптової та роздрібної реалізації наркотичних та психотропних лікарських засобів.

Також були проведені заходи, спрямовані на виявлення та документування суб'єктів господарської діяльності які займаються розповсюдженням курильних сумішей.

З метою запобігання розповсюдженню в розважальних закладах наркотичних засобів, психотропних речовин, згідно зі ст. 9 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», керівникам цих закладів були винесені офіційні застереження щодо недопущення порушень законодавства.

Управлінням БНОН ГУМВС в області і надалі будуть прийматися заходи, спрямовані на організацію роботи підрозділів БНОН області по виявленню та перекриттю каналів надходження наркосировини в Дніпропетровський регіон, осередків незаконного виготовлення наркотиків, ліквідацію протиправної діяльності злочинних угруповань наркоділків. На викриття кваліфікованих видів злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, координацію зусиль всіх служб у боротьбі з поширенням наркоманії, а також неухильне дотримання підлеглими законності під час виконання службових обов'язків та поза ними.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых