--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Благоустрій населених пунктів - один із критеріїв оцінки діяльності органів влади»

16:15, 30 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Благоустрій населених пунктів - один із критеріїв оцінки діяльності органів влади»Губернатор Олександр Вілкул планує повернути Дніпропетровщині звання одного з найбільш зелених та комфортних для проживання промислових регіонів України, яким він був у 70-роках.

Першу робочу нараду з питань благоустрою, капітального та поточного ремонту доріг регіону голова облдержадміністрації провів в обласному центрі. У нараді також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, міський голова Іван Куліченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники автодорожніх підприємств.

У подальшому щочетверга обласна робоча група буде виїжджати до міст та районів області, аби проконтролювати стан проведення робіт з благоустрою.

«У 70 роках Дніпропетровщина була одним з найбільш зелених та комфортних для проживання промислових регіонів України, а Дніпропетровськ – найкрасивішим сучасним містом на Дніпрі. Наше завдання – повернути це почесне звання. І ми зможемо це зробити», - підкреслив Олександр Вілкул.

За словами губернатора, минулого року була проведена значна робота з розвитку області. «Об'єднавши зусилля обласної та місцевої влади, ми комплексно відремонтували понад 1,5 млн. квадратних метрів доріг. Це втричі більше, ніж за попередні 5 років. У цьому році обсяги будуть ще вищими – ми відремонтуємо і побудуємо близько 1,7 млн квадратних метрів доріг», - наголосив голова облдержадміністрації.

Найважливішими об'єктами цього року губернатор назвав комплексну реконструкцію проспекту ім. Газети «Правда» та будівництво Окружної, яка не тільки виведе з міста понад 10 тисяч транзитних автомобілів на добу, але й істотно знизить екологічне навантаження на місто.

Також у 2011 році у Дніпропетровську у травні розпочнеться ремонт дорожнього покриття вулиці Шмідта, будуть відремонтовані 12 фасадів житлових будинків та висаджено 20 дерев. У червні розпочнуться ремонтні роботи вулиць Героїв Сталінграду, Маршала Малиновського та Янтарної.

«Влада системно вирішує екологічні проблеми. У минулому році ми відремонтували очисні у Придніпровську, а це 30% скидів у Дніпро, а в цьому відремонтуємо очисні на м'ясокомбінаті – 40% скидів у Дніпро. За два роки ми на 70% знизимо екологічне навантаження на Дніпро», - сказав Олександр Вілкул.

Він також додав, що в обласного екологічного фонду для міста Дніпропетровська цього року передбачено фінансування у сумі близько 19 млн грн. Зокрема, для реконструкції очисних споруд м’ясокомбінату на житловому масиві «Північний» буде виділено 14,5 млн грн, для продовження реконструкції трьох насосних станцій «Дніпроводоканалу» - 3,5 млн грн, для реконструкції колектору по вул. Універсальній – 426 тис грн, по вул. Виборгській – 455 тис грн. На озеленення міста буде виділено 1 млн 135 тис грн.

В рамках комплексної програми благоустрою Дніпропетровщини в цьому році буде висаджено близько 100 тисяч зелених насаджень, проведено низку суботників. «Я наполягаю на тому, щоб кожен депутат міської, районної та обласної рад під час проведення кампанії з озеленення посадив хоча б по одному дереву», - підкреслив керівник області .

Також Олександр Вілкул наголосив, що благоустрій населених пунктів є одним з ключових критеріїв оцінки діяльності місцевих органів влади. Він додав, що вже затверджена обласна програма з благоустрою територій, в основу якої покладено районні програми та плани міст. За кожним підприємством, не залежно від форми власності, закріплено території, які вони мають упорядкувати.

Серед основних заходів, які визначив Олександр Вілкул перед керівництвом Дніпропетровська, – ліквідація несанкціонованих звалищ, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих і спортивних майданчиків, вулиць і доріг, зупинок міського транспорту, а також очищення від сміття берегів водоймищ.

Олександр Вілкул висловив вдячність жителям Дніпропетровська і всього регіону за масову участь у програмах з благоустрою та за підтримку проведення суботників. Губернатор зазначив, що цього року за підсумками суботників буде проведено конкурс на найчистіший двір. Переможці отримають у подарунок від керівника області спортивний майданчик.
      
Також цього дня Олександр Вілкул провів виїзну нараду з питань капітального ремонту проспекту ім. Газети «Правда» в м. Дніпропетровську.

Ремонт проспекту було розпочато в суботу, 26 березня 2011 року. Наразі замінено перші 100 м бордюр та розпочато фрезерування (зняття) верхнього шару асфальтобетону. Тендери на виконання робіт проведені своєчасно. Підрядником виступає підприємство з іноземними інвестиціями «Украинско-польское содружество», яке вже ремонтувало того року у Дніпропетровську Набережну Перемоги та Запорізьке шосе.

Довідково:

В 2011 році в області планується висадити понад 100 тис зелених насаджень; створити 119 нових дитячих і спортивних майданчиків; висадити 67 га газонів і квітників; упорядкувати близько 30 тис га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій; прибрати від сміття понад 1 тисячу км берегів та 16 тис км узбіч доріг.

З обласного бюджету на капітальний ремонт дорожнього покриття виділено 7 млн грн, на поточний ремонт дорожнього покриття – 5,6 млн грн. Також для ремонту доріг з державного бюджету виділено перший транш у розмірі 40 млн грн.

Крім того, цього року буде забезпечено фінансування в сумі близько 12 млн грн завершення будівництва полігонів з утилізації твердих побутових відходів у містах Жовті Води та П'ятихатки, а також для початку будівництва полігону в смт. Васильківка та розробки проектно-кошторисної документації на будівництво полігонів у смт. Магдалинівка та смт. Ілларіонове Синельниківського району.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых