--.-° --% 0мм

Понад сорок тисяч школярів і студентів безкоштовно відвідають театри Дніпропетровщини

09:17, 26 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Понад сорок тисяч школярів і студентів безкоштовно відвідають театри ДніпропетровщиниГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив, що цього року театри Дніпропетровщини зможуть безкоштовно відвідати понад сорок тисяч школярів і студентів області. Відповідну програму ухвалила на пропозицію губернатора обласна рада на черговій сесії.

Для відродження культурних традицій шанування високого театрального мистецтва Дніпропетровщини голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул вніс пропозицію  щодо підтримки театральних колективів регіону.

Серед запропонованих заходів:

100% доходів театрів від оренди залишатимуться у їхніх бюджетах (дотепер від 30 до 70% доходів віддавалося до обласного бюджету);
у найбільших торговельно-розважальних комплексах обласного центру (Мост-Сіті, Караван, Материк, Дафі та Апполло) працюватимуть концертно-театральні каси;
театрам для проведення промо-кампаній своїх вистав буде надано за пільговими тарифами рекламний час на місцевих телеканалах.

Також, на сесії обласної ради було виділено додаткове фінансування театрам. Зокрема: Театр опери та балету отримав 2,072 млн грн, Дніпропетровський обласний український молодіжний театр – 384 тис грн, Театр російської драми імені М.Горького – 257 тис грн., Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр імені Т.Шевченка – 177 тис грн., Дніпропетровська філармонія – 153 тис грн.

Крім того, на сесії обласної ради прийнято рішення «Про заходи щодо відвідування театрально-концерних закладів обласного підпорядкування у 2011 році». Рішенням встановлено безоплатне відвідування вистав дітьми старшого шкільного віку, учнями профтехучилищ та працівниками бюджетної сфери області.

«Ми інвестуємо в наше майбутнє, долучаючи до високого театрального мистецтва нашу молодь», - наголосив Олександр Вілкул.

Водночас голова обласної ради Євген Удод підкреслив, що театральні колективи мають покращити свою роботу. «Тридцять відсотків наповнюваність глядацької зали на виставах місцевих театрів в 2010 році – це системна проблема», - зазначив він. І тому, за його словами, працівникам театру є над чим попрацювати.

Окремим рішенням депутати облради виділили півмільйона гривень для поповнення бібліотечного фонду Дніпропетровщини.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых