--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул провів зустріч з Послом Французької Республіки в Україні Жаком Фором

16:33, 25 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул провів зустріч з Послом Французької Республіки в Україні Жаком ФоромСторони обговорили питання взаємовигідного співробітництва між Дніпропетровською областю та Французькою Республікою та залучення в область французьких інвестицій. Посол ознайомив губернатора з заходами щодо проведення фестивалю «Французька весна» у Дніпропетровську.  

У зустрічі також взяли участь заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова, в. о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, директор «Альянс Франсез» у м. Дніпропетровську Неж Прюво, Президент Дніпропетровської міської громадської організації «Альянс Франсез» Андрій Крюков.

«Ми приділяємо величезну увагу розвитку міжнародних взаємин між нашою областю та Францією. Ми завжди вітаємо всі конструктивні пропозиції щодо економічного співробітництва та посилення культурних зв'язків між нашими країнами», - зазначив Олександр Вілкул.

Губернатор наголосив, що з минулого року співпраця між регіоном та Францією ще більше посилилася, коли восени в Царичанському районі розпочало роботу французьке підприємство «Маїсадур Семанс Україна». Олександр Вілкул підкреслив, що цей завод – яскравий приклад ефективних інвестицій в розвиток агропромислового комплексу Дніпропетровщини.

Говорячи про сучасне культурне двостороннє співробітництво між Дніпропетровською областю і Французькою Республікою, Олександр Вілкул зазначив, що яскравим прикладом у цьому плані є щорічне проведення в Дніпропетровську фестивалю «Французька Весна».

Фестиваль студентських франкомовних театрів, який нещодавно пройшов у Дніпропетровську в рамках тижня французької мови та Міжнародного дня франкофонії, за словами губернатора, відіграє важливу роль в культурному розвитку Дніпропетровської області. Завдяки плідній роботі регіонального представництва «Альянс Франсез» жителі Дніпропетровщини вже багато років мають можливість вивчати один з кращих світових мов і знайомитися з кращими зразками французького мистецтва.

«Зустрічі, що проводяться з відомими французькими письменниками, вечори французького кіно, театральні вистави та різні культурні програми сприяють розвитку культурного співробітництва не тільки на рівні регіонів, але і країн в цілому. І це чудово, що Посольство Франції в Україні всіляко сприяє зміцненню цих взаємин», - наголосив Олександр Вілкул.

У свою чергу Жак Фор висловив свою зацікавленість у культурній та економічній співпраці Дніпропетровщини з Францією.

Довідково:

Обсяги зовнішньоторговельних операцій у 2010  році між Французькою Республікою та Дніпропетровською областю: зовнішньоторгівельний оборот склав 93,8 млн дол. США, у тому числі експорт склав 31,2 млн дол. США, імпорт – 62,6 млн дол. США.

У 2010 році зовнішньоторговельний оборот області з Францією збільшився на 21,3% у порівнянні з 2009 роком.

За результатами двосторонніх торговельно-економічних взаємовідносин між Дніпропетровською областю і Французькою Республікою за 2010 рік обсяг імпорту в нашу область склав 60 мільйонів доларів США. Обсяг експорту з Дніпропетровської області до Франції склав майже 31 мільйон доларів США.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, станом на 1 січня 2011 року склав 7486,7 млн дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій з Франції становив 5,4 млн дол. США.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0