--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул поставив завдання розширити площі посівів гречки на Дніпропетровщині

10:10, 25 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул поставив завдання розширити площі посівів гречки на ДніпропетровщиніВраховуючи ситуацію на ринку та високий попит на гречку, губернатор Олександр Вілкул поставив завдання розширити площі посівів цієї культури на Дніпропетровщині.  

Головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації разом із сільськогосподарськими підприємствами районів області було визначено необхідний обсяг посівів гречки у загальній структурі посівів на 2011 рік у розмірі 12 тис га. Всі площі будуть вчасно підготовлені і засіяні. Про це заявив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький.

Він зазначив, що гречка багато років вирощується на Дніпропетровщині, і раніше місцеві сільгоспгосподарства повністю задовольняли потребу регіону. Сьогодні потрібно знов розширити площі посіві цієї культури, аби забезпечити населення області гречкою власного виробництва. «Потреба області в гречці складає близько 6 тис 700 тонн. Минулого року на Дніпропетровщині цією культурою було засіяно 3 тис 800 га, з яких зібрали близько 2 тис тонн гречки. Але були роки, коли збори складали близько 11 тис тонн з 9-10 тис га засіяних площ», - розповів Вадим Удовицький.

Приміром, у 2002-му році Дніпропетровщина зібрала 11,2 тис т гречки, у 2003 - 10,7 тис т; у 2004 – 10 тис т, у 2005 – 8 тис т.

Великий досвід аграріїв області та дотримання рекомендацій науковців дозволяють розраховувати на хороший врожай гречки цього року. Вадим Удовицький зазначив: «Збільшення частки посівних площ гречки у загальній структурі посівів області дозволить не тільки повністю перекрити потребу населення Дніпропетровщини в цій культурі, а й продати насіння гречки за межі нашого регіону».

Постановами Кабінету Міністру затверджено 16 державних програм, що працюватимуть для аграріїв області. В цих програмах будуть закладені кошти, які дозволять господарствам Дніпропетровщини отримати як пільгове пальне, так і пільгову ціну на мінеральні добрива.

Головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації вивчаються потреби господарств та збираються відповідні заявки.

«Ми працюємо над тим, щоб ціна на гречку була мінімальною для споживача. Завдання, поставлене губернатором Олександром Вілкулом, буде виконано», - наголосив Вадим Удовицький.

Він також нагадав, що в області щосуботи та щонеділі на центральних ринках міст області проходять ярмарки, на яких громадяни можуть придбати сільськогосподарську продукцією за цінами виробників.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых