--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Дотримання трудового законодавства – запорука підвищення соціальних стандартів»

14:00, 24 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Дотримання трудового законодавства – запорука підвищення соціальних стандартів»Про це голова облдержадміністрації заявив під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації у м. Дніпродзержинську.  

«Одним з першочергових завдань влади, які визначив Президент України Віктор Янукович, є питання повної ліквідації заборгованості із заробітної плати», - наголосив губернатор.

Він зазначив, що його позиція з цього питання як керівника області жорстка: «Борги по зарплаті – це злочин!». Відповідно, підкреслив голова облдержадміністрації, і ставлення до керівників підприємств-боржників має бути як до тих, які порушують закони держави.

«Жоден з керівників підприємств не має права вирішувати свої господарські і особисті проблеми за рахунок працівників. Компромісів тут бути не може», - наголосив Олександр Вілкул.

Губернатор, зазначив, що провів зустріч з прокурором області. «Разом ми відпрацювали спільну позицію – поставити крапку в цьому питанні», - наголосив він. Відтак, за його словами, обласною владою і прокуратурою буде застосовано всі важелі впливу до керівників підприємств, які мають борги по заробітній платі.

При цьому, відзначив керівник області, контроль та ініціатива щодо притягнення до відповідальності керівників підприємств-боржників повинні в першу чергу виходити від місцевих органів влади. «Саме за цим показником буде оцінюватися і робота відповідних міських та районних комісій, і безпосередньо керівника міста або району», - підкреслив Олександр Вілкул.

На колегії заслухали керівників підприємств-боржників: в.о. генерального директора державного науково-виробничого підприємства «Цирконій» Леоніда Громока, генерального директора ВАТ «Завод «Дніпропрес» Олега Полюляха, в.о. директора державного виробничо-технічного підприємства «Укрметалургізотоп» Віктора Тернового та голову правління ВАТ «Енергогідромеханізація» Олега Третьякова.

Олександр Вілкул звернувся до них з жорсткою вимогою забезпечити розрахунки із заробітної плати. «Своєчасно отримана заробітна плата – це впевненість у майбутньому! Наш прямий обов’язок – надати громадянам цю впевненість», - наголосив губернатор. Також він звернув увагу присутніх на недопущення утворення нових заборгованостей.

Звертаючись до голів райдержадміністрацій та міських голів, Олександр Вілкул зазначив, що жодні зміни у розпорядниках бюджетних коштів, які відбуваються у ході реорганізації органів місцевої влади, не можуть бути підставою для виникненні боргів з заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Також керівник області наголосив, що надходження комунальних підприємств першочергово повинні спрямовуватись на оплату праці, на розрахунки з бюджетом та за енергоносії. Олександр Вілкул дав доручення запровадити постійний моніторинг своєчасності виплати зарплати на приватних підприємствах з великим фондом оплати праці.

Підсумовуючи, губернатор наголосив: «Є ряд показників, які свідчать про наявність прихованих трудових відносин або мінімізацію рівня оплати праці на підприємствах. Ще раз наголошую, що дотримання трудового законодавства – це запорука соціальної стабільності у регіоні».

Довідково:

Протягом 2010 року в області борги із заробітної плати скорочено майже на 70 млн грн (у 3,7 рази). Протягом січня-лютого поточного року заборгованість скорочено на 2,7 млн грн. На 1 березня 2011 року вона становила 20,5 млн грн.

Протягом 2010 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах була скорочена на 14,3 млн грн (на 57,1%), а кількість таких підприємств зменшена – на 15 (на 1 березня 2011 року їх нараховується 27).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых