--.-° --% 0мм

Криворізька влада відзначила успіхи працівників культури міста

11:16, 24 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізька влада відзначила успіхи працівників культури містаЗ нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва у виконкомі Криворізької міської ради 23 березня відбувся урочистий захід. Від імені міського голови Юрія Вілкула працівників культури привітав секретар міської ради Сергій Маляренко. Він висловив присутнім слова подяки за майстерність і віддане служіння своїй професії.  

С.Маляренко відзначив, що у Кривому Розі розвинена мережа закладів культури і мистецтва. Перлиною музичної освіти секретар міської ради назвав Криворізьке обласне музичне училище, де кожної суботи відкриті двері для шанувальників живої музики. Сергій Васильович відзначив, що авторський колектив училища співпрацює з Криворізьким міським театром драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка, який цього року відзначатиме 80-річчя від дня заснування. Крім того, у поточному році міським бюджетом передбачено кошти для капітального ремонту глядацької зали театру, заміни світлового, технічного обладнання, крісел, встановлення системи кондиціонування.

Сергій Маляренко подякував творчим колективам Криворізького міського театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху», Криворізького міського театру ляльок та усім представникам галузі культури і мистецтва міста.

Під час урочистого зібрання С.Маляренко побажав присутнім щастя, благополуччя, міцного здоров'я, творчих успіхів на благо рідного Криворіжжя і вручив найкращим працівникам культури високі нагороди та відзнаки. Останні, у свою чергу, висловили подяку за підтримку і увагу збоку влади.

ДОВІДКА:

Мережа галузі культури та мистецтва Кривого Рогу - це 3 театри, 46 бібліотек, історико-краєзнавчий музей та 2 його філії, виставковий зал, 12 палаців культури (на базі яких працюють 2187 працівників культури та аматорів народного мистецтва, 265 колективів художньої самодіяльності, із них 82 мають звання “Народний” і “Зразковий”), 18 позашкільних мистецьких навчальних закладів, Криворізьке обласне музичне училище, державний цирк, редакція літературно-публіцистичного альманаху «Саксагань». Загальна кількість працівників близько 2,5 тис. чол.
Сьогодні у місті працює 105 закладів культури та мистецтва, у тому числі 77 закладів, що належать до комунальної власності міста.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых