--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині відзначили Всеукраїнський день працівників культури

16:33, 23 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині відзначили Всеукраїнський день працівників культуриЗаступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь в урочистих заходах з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Також в урочистостях взяли участь: заступник голови обласної ради Андрій Шипко, представники постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та спорту,керівники відділів (управлінь) культури і туризму виконкомів міських рад, райдержадміністрацій та закладів культури обласного підпорядкування, голови творчих спілок, представники обласної профспілки працівників культури.

Кращим працівниками Дніпропетровської області у галузі культури керівники області вручили 20 нагород від Міністерства культури і туризму України, 24 нагороди від облдержадміністрації та 16 нагород від обласної ради.

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталя Першина вручила творчим колективам області свідоцтва про присвоєння статусів (свідоцтва отримали 7 колективів: 4 «народні аматорські колективи», 3 – «зразкові аматорські колективи»). Також грамоти Міністерства культури і туризму України за 1 місце у Всеукраїнському огляді сільських клубів отримав Преображенський сільський будинок культури Томаківського району.

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова зазначила: «Одними з головних завдань, які губернатор поставив перед обласною владою, є створення сприятливих умов господарювання для закладів культурної сфери всіх форм власності, запровадження нових механізмів фінансової підтримки культури, а отже, і питання збереження наявної мережі закладів культури та мистецтв».

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяє особливу увагу реалізації державної політики у галузі культури і мистецтв у Дніпропетровській області. Так, у минулому році в області було відкрито новий заклад культури обласного підпорядкування «Ансамбль «Сузір’я Придніпров'я» Дніпропетровської обласної ради, в якому задіяні більше 500 талановитих дітей.

Також у минулому році була проведена масштабна мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину», завдяки якій більше 51 тис мешканців 22 районів мали змогу переглянути виступи професійних творчих колективів області.

Нагадаємо, 2012 рік Президент України Віктор Янукович проголосив роком культури та відродження музеїв.

ДОВІДКА:

На території Дніпропетровської області перебуває понад 7 тис. пам’яток, з них: археології – 5 тис 464 (в тому числі 13 – національного значення; архітектури та містобудування – 326 (в тому числі 29 – національного значення); історії – 1 тис 548 (в тому числі 10 національного значення); монументального мистецтва – 110.

У Дніпропетровській області діють 14 професійних театрів, 4 концертні організації, 1 тис 947 бібліотек, 15 музеїв комунальної власності (в тому числі 1 відомчий музей), 129 музеїв, що діють на громадських засадах; 615 клубних закладів (у тому числі 514 – у сільській місцевості), 3 тис 835 клубних формувань (в тому числі 3 тис 147 – у сільській місцевості); 2 державні цирки, 14 кінотеатрів, 8 парків культури та відпочинку.

На території області діють 87 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів ( з них 7 –художніх, 15 – шкіл мистецтв, 1 – хореографічна, 64 – музичних шкіл) та 6 вищих мистецьких навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації (4 вищі мистецькі заклади І рівня акредитації, Дніпропетровська консерваторія ім. М.Глінки – 3 рівень акредитації та з 2005 року працює Дніпропетровський факультет Київського національного університету культури і мистецтв – ІУ рівень акредитації).  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0