--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині розпочав роботу єдиний освітній центр

16:18, 22 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині розпочав роботу єдиний освітній центрВін покликаний створити в області єдиний інформаційний освітній простір шляхом об’єднання усіх компонентів освітньої системи.  
Урочисто відкрили освітній центр голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней. 

«Наша мета – вийти на європейський рівень системи та якості освіти. Освіти, яка буде доступна всім мешканцям області незалежно від їх місця проживання, матеріальної забезпеченості та соціального статусу», - зазначив Олександр Вілкул.

В освітньому центрі дистанційно навчатимуть педагогів, організовуватимуть дистанційні курси для дітей з особливими потребами, проводитимуть он-лайн-консультації. Тут також будуть створені віртуальна бібліотека та обласна інформаційно-аналітична база даних. Можливість зайти в єдину базу даних буде як в тих, хто підвищує свою кваліфікацію, навчаючись безпосередньо в інституті післядипломної педагогічної освіти, так і в будь-якого вчителя чи викладача області.

Як зазначила начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Галина Мегега, до 2012 року всі вчителі області загальноосвітніх дисциплін пройдуть навчання за програмами  «Інтел – навчання для майбутнього». Таким чином, на Дніпропетровщині не буде жодного вчителя, який би не володів та не використовував сучасні технології в навчальному процесі.

«Єдиний освітній центр – це ефективний розвиток освіти Дніпропетровської області. Він співпрацюватиме з органами влади та бізнесом щодо формування державного замовлення у вузах та профтехзакладах області на певні спеціальності з урахуванням демографічної ситуації та кон’юнктури ринку праці», - зазначив Олександр Вілкул.

Довідково:
Комунальний заклад «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» засновано 21 грудня 1939 року.

До складу інституту входять 11 кафедр, факультет підвищення кваліфікації та факультет перепідготовки, науково-дослідний відділ креативної освіти та інноваційного менеджменту. В інституті працює 3 доктори наук, 13 кандидатів наук, 27 викладачів працюють над дисертаціями. Щорічно в інституті проходять навчання близько 12 тисяч педагогічних працівників.

Розроблена система безперервного навчання керівників установ і закладів освіти. На сьогодні підготовлено майже 12 тисяч педагогів області за програмою «Intel® Навчання для майбутнього», яка базується на застосуванні у навчальному процесі проектної методики, організації самостійної дослідницької роботи учнів, формуванні їхнього критичного мислення, реалізації підходу до оцінювання навчальних досягнень учнів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

Інститут координує науково-дослідну роботу 177 експериментальних навчальних закладів, які проводять наукові дослідження на рівні області, Національної Академії педагогічних наук та Міністерства освіти і науки України.

Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти нагороджений багатьма дипломами та медалями всеукраїнських та міжнародних виставок. За вагомий внесок у модернізацію післядипломної педагогічної освіти інституту присвоєно звання  «Лідер освіти України».

В планах роботи Центру:
підготовка вчителів до роботи в інформаційному Інтернет-просторі;
забезпечення комп’ютерної підтримки викладання навчальних предметів;
використання програм «Інтел@Навчання для майбутнього» у педагогічному процесі;
залучення вчителів області до міжнародних освітянських програм, проектів та інформаційних фондів;

створення «ІНТЕРНЕТ–ШКОЛИ» для дітей з обмеженими можливостями пересування;
створення локальної мережі «Школа – міськ(рай)во – обласний інститут післядипломної педагогічної освіти – головне управління освіти і науки облдержадміністрації – міністерство освіти і науки»;
створення інформаційного освітнього порталу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0