--.-° --% 0мм

Торік спортсмени Дніпропетровщини здобули 204 медалі на чемпіонатах Європи та світу

08:27, 22 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Торік спортсмени Дніпропетровщини здобули 204 медалі на чемпіонатах Європи та світуЗаступник голови облдержадміністрації Марія Пустова зазначила, що 2010 року тренери області вперше за 20 років незалежності України підготували найбільшу в історії області кількість майстрів спорту: 34 майстри спорту України міжнародного класу, 197 майстрів спорту України та 6 спортсменам присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України». Про це вона повідомила, підбиваючи підсумки спортивного життя області за 2010 рік на засіданні колегії управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації.  

У засіданні взяли участь працівники міськвиконкомів та райдержадміністрацій, відповідальні за розвиток фізичної культури і спорту, голови обласних рад фізкультурно-спортивних товариств, обласних федерацій з різних видів спорту та фізкультурно-спортивний актив області.

«Губернатор області Олександр Вілкул поставив завдання – утверджувати і пропагувати здоровий спосіб життя серед жителів області, особливо молоді, через системний розвиток галузі фізкультури і спорту», - наголосила заступник губернатора Марія Пустова. Вона відзначила, що на Дніпропетровщині одна із найбільш розвинених фізкультурно-спортивних інфраструктур в країні. Зокрема, за її словами, 7,4 тис капітальних та площинних споруд, функціонування яких забезпечують 5,6 тис висококваліфікованих тренерів та інших штатних фізкультурних працівників.

Одним з показників ефективної роботи спортивних тренерів Дніпропетровщини є той факт, що 573 спортсмени нашої області входять до складу збірних команд України з олімпійських і неолімпійських видів спорту. При цьому 61 з них вже включено до числа кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх в Лондоні. Першими, хто виборов  право на участь в них, стали наші земляки-спортсмени з кульової стрільби  Іван Бідняк та Наталія Кальниш.
Також Марія Пустова звернула увагу присутніх на необхідність підтримки галузі спорту.

Адже, підкреслила заступник голови облдержадміністрації, завдяки збільшенню у 2010 році видатків на фінансування галузі майже в 2,5 рази (із 178 млн грн у 2009 рік до 441 млн грн у 2010 році) спортсмени Дніпропетровської області досягли істотних результатів.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул неодноразово наголошував, що на Дніпропетровщині обласна влада створює усі належні умови для людей з особливими потребами. Також це стосується і спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, у 2010 році на організацію розвитку фізичної культури і спорту серед них та забезпечення тренувального процесу паралімпійців з обласного бюджету було виділено більше 3 млн грн.

Наразі, у складі кандидатів до паралімпійської збірної команди України на участь у ХІV Паралімпійських іграх 2012 року перебувають 46 спортсменів-інвалідів з 8 видів спорту.

ДОВІДКА:
У 2010 році:
Вперше в області у серпні 2010 року на Комсомольському острові почав працювати клуб дитячого плавання. В ньому безкоштовний курс навчання пройшли 618 дітей;

- у містах та районах області облаштовано 41 сучасний спортивно-дитячий майданчик;

- 1,5 млн грн виділено на утримання дитячо-спортивних шкіл Покровського району;

- майже 1 млн грн на реконструкцію стадіону у с. Васильківка;

- 2,5 млн грн - на придбання спортивних човнів для відділення академічного веслування «Обласної школи вищої спортивної майстерності» Дніпропетровської обласної ради;

- введено в дію цілу низку нових спортивних об’єкктів:

- критий футбольний манеж ФК «Дніпро» (м. Дніпропетровськ);

- тренажерний зал «Майстер клас» та плавальний басейн оздоровчо-розважального центру «UNION» (м. Кривий Ріг)

- стадіон СК «Спарта» зі штучним покриттям (м. Кривий Ріг).

Одним з підсумків роботи структурних підрозділів, фізкультурно-спортивних товариств та відомств, центру фізичного населення «Спорт для всіх», центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та обласної організації Товариства сприяння обороні України всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи було охоплено більше 18% населення Дніпропетровської області (у 2009 році – 17,7 %).

Загалом, в області до послуг населення – 84 стадіони, понад 4,2 тис. площинних спортивних споруд, із них: 499 футбольних полів, 53 плавальних басейни, 1239 спортивних залів та 1357 пристосованих приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять, 12 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз, 6 споруд зі штучним льодом, веслувальний  канал, та інші.

Для підготовки резерву до збірних команд області і України розвивається понад 126 видів спорту, у тому числі 37 – олімпійських. Під керівництвом 1510 штатних тренерів, підвищують свою спортивну майстерність 119 тис 505 чоловік, з них 50 тис 543 - учні ДЮСШ, обласної школи вищої спортивної майстерності та обласного училища фізичної культури.

У 2010 році було проведено 571 обласне змагання з олімпійських та неолімпійських видів спорту. У цих заходах взяли участь понад 60 тис. осіб. Також близко 10 тис провідних спортсменів області, взяли участь у 463 всеукраїнських змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Понад 50 змагань було проведено на території області.
     

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0