--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «В області запущено процеси, що вибудовують систему відкритої діяльності влади»

15:23, 21 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «В області запущено процеси, що вибудовують систему відкритої діяльності влади»На прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи за рік на посаді голови облдержадміністрації, Олександр Вілкул заявив, що повернення довіри громадян і суспільства до держави є пріоритетом діяльності обласної влади. На Дніпропетровщині це робиться завдяки конкретним проектам, що розвивають регіон.

Звертаючись до журналістів, губернатор сказав: «Ви бачите, що в області запущено процеси, що вибудовують систему відкритої і прозорої діяльності влади. І, я запевняю, – ці процеси є незворотними».

Губернатор зазначив, що всього за один рік діяльності дуже складно повернути довіру до влади, яка була втрачена за попередні п'ять років. «Нам дуже важливо забезпечити довіру між суспільством, бізнесом і владою. Люди повинні побачити, що влада відстоює їхні інтереси, захищає перед недбайливими чиновниками. Підприємці повинні побачити, що влада – це реальний помічник в організації та розвитку їхнього бізнесу. Влада створює умови для його розвитку. І тільки тоді ми отримаємо довірче ставлення і підтримку соціальних проектів з боку бізнесу», - підкреслив Олександр Вілкул. Він також додав, що позитивні результати в цьому плані вже є, імпульс довіри влада отримала.

У рамках вибудовування партнерських відносин обласна влада Дніпропетровщини першою в Україні приєдналася до Ініціативи Глобального Договору ООН про соціальну відповідальність бізнесу та соціальне партнерство бізнесу і влади. Також укладено тристоронній договір між владою, роботодавцями та профспілками регіону. Олександр Вілкул наголосив: «Наша позиція як влади – забезпечити стабільне зростання середньої заробітної плати. Зокрема, у промисловому секторі – до 4 тисяч гривень».

Розвитку соціальної сфери губернатор приділяє багато уваги. У 2010 році в області відкрито 9 дитсадків, створено 84 додаткових груп у діючих дошкільних установах. Цього року заплановано відкриття 21 дитсадочка і створення 26 навчально-виховних комплексів типу «дитсадок-школа». Для сільських шкіл цього року буде придбано 30 шкільних автобусів, чим буде повністю забезпечено безкоштовний підвіз до шкіл всіх дітей області, які проживають на селі.

Для установ охорони здоров'я протягом року було закуплено найсучасніше обладнання на 86 мільйонів гривень. Це в рази більше, ніж за декілька попередніх років. Зараз на Дніпропетровщині йде процес встановлення GPS-навігації на всі карети «швидкої допомоги». Європейський досвід показав, що такі заходи підвищують ефективність роботи служби екстреної медичної допомоги в середньому на 30%. Олександр Вілкул зазначив, що всі дії влади з приводу медицини будуть зваженими і переслідуватимуть тільки одну мету – поліпшення якості та доступності медичних послуг для жителів області.

Ще одним важливим завданням майбутнього року роботи губернатор назвав запуск комплексного проекту з будівництва доступного житла.

Найближчим часом розпочнеться будівництво знакової для обласного центру Об’їзної дороги і з'їздів з Кайдацького мосту. Також у планах на 2011 рік – збудувати і відремонтувати майже 1,7 млн квадратних метрів доріг у містах і районах Дніпропетровщини.

Це лише частина питань, які перебувають у пріоритеті в обласної влади. Олександр Вілкул зазначив, що завдання, які стоять перед ним у державному управлінні, - високого рівня. «Так само, як і рівень відповідальності перед 3,5 мільйонами жителів Дніпропетровщини. Це дуже серйозний стимул, щоб відповідально і якісно робити свою роботу», - підкреслив губернатор.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых