--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Дніпропетровщина повинна стати найпотужнішим центром сучасних технологій в Україні»

13:20, 21 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Дніпропетровщина повинна стати найпотужнішим центром сучасних технологій в Україні»Про це губернатор сказав на своїй пресс-конференцiї, підбиваючи підсумки першого року роботи на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації та окреслюючи плани на майбутнє.

«Наш регіон багато в чому визначає вектор розвитку всієї України. Своєю роботою обласна влада сьогодні задає перспективний вектор потужного розвитку області, який, я переконаний, на багато років наперед дозволить зберігати і нарощувати високі темпи соціально-економічного розвитку», - підкреслив губернатор.

Основною метою цих завдань, за словами Олександра Вілкула, є підвищення соціальних стандартів життя мешканців регіону шляхом інтенсивного розвитку регіональної економіки.

Спільними зусиллями центральної, обласної та місцевої влади вибудовується така система, яка покликана забезпечити регіону і країні сталий економічний розвиток на десятиліття. «Наша мета – щоб Дніпропетровщина в перспективі стала найпотужнішим центром знань і сучасних технологій в Україні», - зазначив Олександр Вілкул.

Губернатор перед собою і владною командою поставив завдання - зробити Дніпропетровщину інвестиційними воротами України. Сьогодні наша область є лідером в країні за обсягами залучення іноземних інвестицій (майже 7,5 млрд доларів США). «Ми ставимо перед собою завдання помножити цей показник за рахунок реальних проектів, які будуть розвивати і Дніпропетровщину, і Україну», - підкреслив Олександр Вілкул.

Для досягнення цього завдання, зазначив він, обласна влада розробляє комплексну Стратегію розвитку регіону. «Перш за все, ми повинні зробити все для підтримки базових галузей промисловості - металургії, енергетики, гірничорудної промисловості», - відзначив голова облдержадміністрації. При цьому, переконаний він, особлива увага повинна приділятися унікальним високотехнологічним галузям регіональної економіки – ракетобудуванню та машинобудуванню.

«Також для забезпечення подальшого руху ми вибрали потужний тренд розвитку науки та освіти», - підкреслив Олександр Вілкул. Він зазначив, що вузи області повинні відповідати сучасним вимогам наукового ринку, орієнтованого не тільки на академічний розвиток знань, а й на актуальний запит розвитку технологій, суспільства, цивілізації.

Що стосується проектування розвитку регіону в частині забезпечення потужного ривка, то, за словами губернатора, вибрано найбільш проривний принцип - принцип кластерного розвитку.

Такими проривними напрямками (кластерами) є сільське господарство і будівництво. Ці, тренди, зазначив він, були вироблені не тільки на основі потенціалу і поточних можливостей Дніпропетровського регіону. «Ми враховували кон'юнктуру світового ринку і найбільш перспективні напрями розвитку нашого регіону», - наголосив він.

Для їх детальної розробки обласна влада запросила провідних світових консультантів - «Монітор Груп» і Фонд «Ефективне управління».

«Але ЗАГАЛЬНА СТРАТЕГІЯ, акцентую на цьому увагу, - це комплексна підтримка базових галузей, розвиток перспективних кластерів та адресний розвиток проектів міст і районів області», - підкреслив Олександр Вілкул.

Відтак, зазначив він, всі проекти розвитку, які складають стратегію розвитку регіону, не вирвані з контексту, а «прив'язані» до конкретних територій і ґрунтуються на адресному баченні максимально ефективного використання їх ресурсів.

«Наша Стратегія є нашою регіональною адресною пропозицією щодо реалізації в області програми економічних реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича», - підсумував Олександр Вілкул.

При цьому губернатор переконаний, що досягти поставлених цілей можна лише об'єднавши зусилля, використовуючи синергію влади, бізнесу, громадських організацій та всіх жителів Дніпропетровщини. Адже, наголосив він, головна мета у влади одна – утримувати лідерські позиції області, стало розвивати економіку та підвищувати  соціальні стандарти життя громадян.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0