--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина - лідер щодо виходу з кризи та забезпечення стабільного зростання економіки

12:45, 21 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина - лідер щодо виходу з кризи та забезпечення стабільного зростання економікиПро це Олександр Вілкул заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам свого перебування за рік на посаді голови облдержадміністрації.

«Рік тому, на початку своєї діяльності, наша команда, поставила перед собою низку завдань і принципових планів. У першу чергу мова йшла про забезпечення національного лідерства Дніпропетровщини щодо виходу з кризи та забезпечення стабільного зростання економіки», - сказав губернатор. Олександр Вілкул наголосив, що завдяки злагодженим діям Уряду, облдержадміністрації, обласної ради та органів місцевого самоврядування у 2010 році було забезпечено зростання промислового виробництва в області більше, ніж на 16%. Це на 30% більше, ніж у середньому по країні, адже загальнонаціональний показник промислового зростання за підсумками 2010 року становить 11%.

Крім того, у 2010 році обсяг експорту товарів склав понад 8 млрд доларів США, імпорту – 5,8 млрд доларів США. Порівняно з 2009 роком експорт продукції, що виробляється на Дніпропетровщині, збільшився у 1,5 рази.

Також протягом минулого року в регіоні було створено майже 53,4 тис нових робочих місць. Рівень безробіття в області знизився більш, ніж на 5%.

На сьогодні середньомісячна заробітна плата штатного працівника на Дніпропетровщині перевищила 2,4 тис грн.

Водночас Олександра Вілкула ці показники не влаштовують. «Чи задоволений я таким показником? Ні. Я вважаю, що це небагато. Але критерії оцінки ґрунтуються на порівняльній базі. Статистика показує, що це на 23,5% вище, ніж в було в 2009 році. І це один з найвищих показників по країні», - наголосив голова облдержадміністрації.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых